Νικόλας Κάτσιος | “Οι κάμερες έφυγαν – Έμειναν οι ογδοντάχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν”

Σχόλιο για τον συντονισμό των υπηρεσιών στην αποκατάσταση των προβλημάτων από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου

3η μέρα μετά τον καταστροφικό ανεμοστροβιλο που πέρασε από την Αγορά και το Σκάνδαλο.

Αφού λοιπόν βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες τη πρώτη μέρα απο τους υπεύθυνους και εφυγαν οι καμερες , ο καθένας τράβηξε στη δουλειά του και οι συμπολίτες που πάθανε σοβαρές ζημιές μετράνε τις πληγές τους.

Μόνοι τους πια χωρίς σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν ωστε να αποζημιωθούν(τους είπαν θα ξαναπεράσουν) και χωρίς κανένα συνεργείο από τον Δήμο ώστε να καθαριστούν τουλάχιστον οι δημόσιοι -δημοτικοι χώροι.

Οι ογδονταχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν έξω από τα σπίτια τους ενώ άλλοι ηλικιωμένοι να σκαρφαλώνουν στα κεραμίδια για να βγάλουν μόνοι τους! Φωτογραφίες… έτσι λέει τους είπαν οι υπεύθυνοι.

Δέντρο σε στάβλο πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ με το ρεύμα να μην έχει κοπεί..και η σύσταση προς τον κτηνοτροφο είναι να κόψει το δέντρο λέει μονος του! Δε θα έπρεπε κάποιος από τον Δήμο να συντονίζει και να κάνει γνωστά τα προβλήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες;

Καλώδια του ΟΤΕ και της ΔΕΗ πεσμένα στις αυλές για 3η μέρα χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθουν.  Λαμαρίνες ξύλα και κεραμίδια διάσπαρτα σε δημόσιους χώρους για 3η μέρα αποτελούν εστία κινδυνου για τραυματισμό.

Ναι μια φυσική καταστροφή πολλές φορές ο άνθρωπος αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, όμως δε δικαιολογουμαστε εν έτει 2023 να προτιμάμε τις γιορτές και αφού κλείσουν οι κάμερες να αφήνουμε στη τύχη τους τον κόσμο που είναι απογοητευμενοι με τη καταστροφή.

Αλλά τι ψάχνω και εγώ τώρα. Δεν είναι σωστό να κάνουμε αντιπολίτευση για τέτοια θέματα. Δεν πρέπει να ενοχλούμε αυτό το διάστημα. Κόβουμε πρωτοχρονιάτικες πίτες.



In this article

Join the Conversation