Αντιδρά ο Δήμαρχος Πάργας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Παραμυθιάς

Και εκεί που η Παραμυθιά αποκτά επιτέλους βιολογικό καθαρισμό, ακουστήκαν και οι πρώτες φωνές που αντιδρούν. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος  εκφράζει την έκπληξή του για το ότι...

Και εκεί που η Παραμυθιά αποκτά επιτέλους βιολογικό καθαρισμό, ακουστήκαν και οι πρώτες φωνές που αντιδρούν.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος  εκφράζει την έκπληξή του για το ότι η απόφαση πάρθηκε «ερήμην» της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάργας, θεωρώντας πως ο Βιολογικός Καθαρισμός της Παραμυθιάς θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Αχέροντα.

Το πρόγραμμα «αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Δ.Δ. Παραμυθιάς – Καριωτίου», Θα υποβληθεί άμεσα στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και προβλέπει την δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στον κάμπο της Παραμυθιάς με αποδέκτη των επεξεργασμένων προϊόντων τον ποταμό Κοκκυτό.

Ό,τι θα καταλήγει στον Κοκκυτό, δεν θα είναι καθόλου επιβλαβές και είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείται σε όλο τον προηγμένο πλανήτη και δεν έχει οικολογικές επιπτώσεις αφού τα έργα αυτά ακολουθούν πλήρως την κατευθυντήρια γραμμή που είναι η ενθάρρυνση της βιώσιμης χρησιμοποίησης των φυσικών πόρων και η ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η Πάργα έχει βιολογικό καθαρισμό αλλά είτε έχει είτε όχι πού πηγαίνουν τα απόβλητα; Στο Γράμμο; Όχι βέβαια, αλλά στην θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Πάργας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό του Καναλλακίου προβλέπει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων (και συγκεκριμένα την διάθεσή τους είτε για άρδευση είτε για εμπλουτισμό του υδροβιότοπου της περιοχής)προκειμένου να προστατευθεί ο ποταμός Αχέροντας.
«Ούτε καν διανοηθήκαμε να προτείνουμε ως αποδέκτη τον Αχέροντα και τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας έρχεται να το κάνει» συνεχίζει ο κ.Λιόλιος ο οποίος ήδη απέστειλε έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Δηλώνει δε ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα παραστεί ο ίδιος προκειμένου να καταθέσει την έντονη διαμαρτυρία του και να ζητήσει ακύρωση της απόφασης την οποία χαρακτηρίζει παράνομη δεδομένου ότι –όπως αναφέρει- έχει ληφθεί μονομερώς και παρανόμως.

In this article

Join the Conversation