Ανδρέας Σπυρόπουλος | Να ανακληθεί η υποβάθμιση των ΤΕ Μηχανικών

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.), πραγματοποίησε στη Βουλή ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μαζί με κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Δημοσίων Υποδομών & Μεταφορών, Βουλευτή Άρτας Χρ. Γκόκα, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, την Υπεύθυνη ΚΤΕ Παιδείας, Βουλευτή Δράμας Χ. Κεφαλίδου, τον Γραμματέα του Τομέα Δημόσιων Υποδομών & Δικτύων, Δ. Σαρηγιάννη και εκπρόσωπο της Γραμματέα Κ.Ο. και Υπεύθυνης ΚΤΕ Εσωτερικών, Βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το προεδρικό διάταγμα 85/2022, δηλαδή το νέο “Προσοντολόγιο – Κλαδολόγιο” στο Δημόσιο Τομέα.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ., κ.κ. Ειρ. Μπεκιάρη, Θ. Τσίπας, Β. Οικονόμου και Γ. Λαζαρίδης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μετονομασία του κλάδου ΤΕ «Μηχανικών» σε κλάδο ΤΕ «Τεχνολογικών Εφαρμογών». Χαρακτήρισαν την επαναφορά της ονομασίας, που είχε ο κλάδος πριν είκοσι χρόνια, «αυθαίρετη και αναιτιολόγητη, ουσιαστικά μειωτική και προσβλητική», τονίζοντας ότι «αποτελεί ζήτημα ταυτότητας για τον κλάδο και απειλή για την εξειδικευμένη εργασία τους στο Δημόσιο». Όπως ανέφεραν, η εν λόγω αλλαγή με το Π.Δ., «έρχεται ως συνέχεια της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται ο κλάδος στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), όπου με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, τους αφαιρείται ουσιαστικά το δικαίωμα της εξέλιξης στη διοικητική ιεραρχία».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφού συζήτησαν εκτενώς τις παραμέτρους που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημά τους. Ειδικότερα, επισήμαναν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ανακληθεί άμεσα η σχετική ρύθμιση της μετονομασίας από το Π.Δ., υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για το ίδιο Π.Δ. με το οποίο η Ν.Δ. υποβάθμισε τους καλλιτέχνες. Δεσμεύτηκαν, επίσης, για ανάδειξη του θέματος θεσμικά στη Βουλή, με κατάθεση σχετικής Ερώτησης της Κ.Ο.

Επιπροσθέτως, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δρομολογηθούν ρεαλιστικές λύσεις για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου, πάντοτε μέσω διαβούλευσης με τους συναρμόδιους εκπροσώπους εργαζομένων.

Τέλος, αναδείχθηκε γενικότερα η απαξίωση των Δημόσιων και Δημοτικών Υπαλλήλων από την Κυβέρνηση, η αναβίωση της γαλάζιας πελατοκρατίας και αδιαφάνειας, η ιλιγγιώδης γιγάντωση των απευθείας αναθέσεων, αλλά και οι τεκμηριωμένες προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη θωράκιση και “αναγέννηση” της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με διαφάνεια και αξιοκρατία.In this article

Join the Conversation