Δελτίο Τύπου Δημαρχείου για την εορτή του Αγίου Δονάτου

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εορτή του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού, Πολιούχου και Προστάτη της...

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εορτή του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού, Πολιούχου και Προστάτη της Πόλεως Παραμυθιάς και όλης της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος  Μητροπολιτικός Ναός στην Παραμυθιά.
Πλήθος πιστών ενοριτών και ευλαβών επισκεπτών,  προσήλθε  και τις δύο ημέρες στον Μητροπολιτικό Ναό, για να παρακολουθήσει τις τελεσθείσες θείες λειτουργίες και να προσκυνήσει τη χάρη του Θαυματουργού Αγίου.
Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00, εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός  Αρχιερατικός   Εσπερινός, μετ’  αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου.
Το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 και ώρα 07:00, τελέστηκε όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ώρα 10:15 έγινε ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου εντός της πόλεως Παραμυθιάς. Η περιφορά και πομπή των  έγινε με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη κ. κ. Τίτου, υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας και από ένστολα μέλη παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων της περιοχής και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς. Συνοδεύτηκε δε από στρατιωτικό άγημα που απέδωσε τις πρέπουσες τιμές, ακολουθούμενη από ιερείς  της περιοχής, επισήμους,  πλήθος πιστών ενοριτών  και προσκυνητών.    
Για τον εορτασμό την ημέρα αυτή, είχαν κληθεί  από τη Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, οι πολιτικές, δικαστικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του Νομού μας και όλης της Ηπείρου.
Με την παρουσία τους, πέραν των Εκκλησιαστικών Αρχών,  τίμησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις οι εξής : Η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας Χρήστος, ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Παντούλας Μιχαήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Καραμπίνας Ιωάννης, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Ντζιμάνης Γεώργιος, ο Διοικητής του 628 Τ. Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης  Μπούσης Σπυρίδων,   ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ταξίαρχος Μίαρης Βασίλειος, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Μαρτίνης Σπυρίδων, ο Διοικητής του Α. Τ. Παραμυθιάς κ. Γρήβας Χρήστος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Σπύρου Φώτιος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Παραμυθιάς κ. Μπέλλος Ευάγγελος,  οι  Δήμαρχοι της Ηπείρου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος Γεώργιος, Πάργας κ. Λιόλιος Αθανάσιος και  Τζουμέρκων κ. Σεντελές Ιωάννης,   ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης Γεώργιος, ο Παραμυθιώτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τσαμάτος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος Δ. Σ. Σουλίου  κ. Ντίνος Χρήστος,  οι Αντιδήμαρχοι Σουλίου κ. κ. Μαμούρης Δημήτριος, Πανταζής Γεώργιος και Πέτσιος Πέτρος, Ηγουμενίτσας κ. Δημητρίου Κωνσταντίνος και Φιλιατών κ. Μάνος Κωνσταντίνος και κ. Στεργίου Παναγιώτης, Δημοτικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Σουλίου και  αιρετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων Σουλίου, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων  της περιοχής κ.α.
Μετά το πέρας της ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΣ, της περιφοράς της εικόνας και της αρτοκλασίας και από ώρα  12:30,  η Δημοτική Αρχή παρέθεσε στους προσκεκλημένους  επίσημο γεύμα στο κέντρο «Μέγαρο », στην Τοπική Κοινότητα Χρυσαυγής.
Για τον αρμόζοντα και μεγαλοπρεπή εορτασμό, καθώς και την χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση  όλων  των εκδηλώσεων, η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίησή των. –
 
Παραμυθιά,  2  Μαΐου   2011 
Η  Δήμαρχος Σουλίου
Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα

In this article

Join the Conversation