Συνάντηση Καραγιάννη με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και του ΕΛΓΑ

Δελτίο τ΄υπου

Σε συνέχεια της έκτακτης συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στις 23/01/2023 στο γραφείο του 2ου στην Αθήνα, με θέμα τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε περιοχές του Δήμου από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο, άμεση ήταν η ανταπόκριση των εμπλεκόμενων οργανισμών. Πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με κλιμάκια του Ε.Λ.Γ.Α. (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) και της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. (Γενική Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) που βρέθηκαν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν καταγραφή των ζημιών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σουλίου συναντήθηκε αρχικά με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Γ.Α. Ιωαννίνων για την Ήπειρο, κ. Παπαγιάννη Ιωάννη και με τον Τμηματάρχη Εκτιμήσεων του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Γ.Α. Ιωαννίνων, κ. Πιλιαφά Αντώνιο. Τη συνάντηση απασχόλησαν τα προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν (σε σταβλικές εγκαταστάσεις, αγροτικές αποθήκες, αποθηκευμένα προϊόντα και φυτικό κεφάλαιο) σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας. Πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση και ακολούθησε αυτοψία του κλιμακίου στην πληγείσα περιοχή.

Στη συνέχεια, και κατόπιν της συνεννόησης που είχε προηγηθεί με την Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, κ. Μαρία Κλεάνθη, δύο (2) κλιμάκια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Βορείου Ελλάδας ενημερώθηκαν στο Δημαρχείο Σουλίου από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες μηχανικούς του Δήμου για τις ζημιές σε κατοικίες. Τα κλιμάκια έχουν μεταβεί στην περιοχή, όπου και καταγράφουν τις ζημιές και τους πληγέντες, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την αποκατάστασή τους.

Ο Δήμος θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωσή του τους δικαιούχους αποζημιώσεων, για τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής τους.





In this article

Join the Conversation