Επιμελητήριο Θεσπρωτίας | Η ανάπτυξη του τόπου περνάει μέσα από το “επιχειρείν”

Απο την κοπή της "πίτας"

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΕΛΙΝΝΙΟΝ του ξενοδοχείου Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Βελισάριος & Ελευθέριος Κωνσταντής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλης, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Γιόγιακας Βασίλειος και Κάτσης Μάριος, ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο Δήμαρχοι: Ηγουμενίτσας κος Ιωάννης Λώλος, Σουλίου κος Ιωάννης Καραγιάννης, Φιλιατών κος Σπυρίδων Παππάς, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, Δημήτριος Γκαμρπέλας   Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο Δνων Σύμβουλος ΟΛΗΓ ΑΕ κος Αθανάσιος Πορφύρης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ.κ. Μαρτίνης Δονάτος, & Γκόλιας Βασίλειος, και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κος Θωμάς Γκίκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων του Νομού, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κος Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο Λιμενάρχης Θεσπρωτίας κος Κωνσταντίνος Κορίζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κος Ιωάννης Παππάς, ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κος Ανδρέας Οικονόμου, ο Διοικητής Α.Τ. Ηγουμενίτσας κος Κωνσταντίνος Κορίζης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Δημήτριος Δημητρίου, η εκρπ΄σοωπος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Προκόπιος Ρέβης, εκπρόσωποι εμπορο-επαγγελματικών συλλόγων του νομού: Συλλόγου Ηλεκτρολόγων κος Φώτιος Μπάλλας, Εμπορ/κού Συλλόγου Ηγουμενίτσας κος Μαρέτης Ανδρέας, Συλλόγου Εμπόρων & Ενοικιαζομένων Δωματίων Πέρδικας κος Παναγιώτης Κώστας, Εμπορ/κού Συλλόγου Παραμυθιάς κο Νικόλαος Κώτσης, Συλλόγου Υδραυλικών κ.κ. Λάζαρος Φίλιος & Κωνσταντίνος Ζαρκάδας, Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κος Ιωάννης Χεκίμογλου, της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ.κ. Πετσίνης Δημήτριος & Θεόδωρος Δήμας, του Συλλόγου Ιδ. Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών κος Δημήτριος Σωτήρκος, Συλλόγου Ενοικ. Δωματίων Συβότων κος Χρήστος Τσόγκας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου κος Χρήστος Κούτσικος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Πέτρος Οικονομίδης, εκπρόσωποι επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, πρώην Μέλη ΔΣ του Επιμελητηρίου, τα μέλη του ΔΣ και πλήθος μελών του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισάριος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Βασίλειος Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο Περιφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλη, και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Ιωάννης Λώλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε και εκ μέρους του Δ.Σ. ένα 2023 δημιουργικό για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, Ευτυχία, Επιτυχίες και πάνω από όλα Υγεία σε όλους.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η επιχειρηματική κοινότητα και η κοινωνία την περίοδο της πανδημίας και πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση, επισήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Νομός και οι επιχειρήσεις το νέο έτος, τονίζοντας την ανάγκη συγκεκριμένων κι εφαρμόσιμων πολιτικών στήριξης με ουσιαστική και αποτελεσματική χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχείρησης με όρους διαφάνειας, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις (π.χ. μείωση ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης & φόρο κατανάλωσης καυσίμων), ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων, ολοκλήρωση οδικών αξόνων προς τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα και εντός του νομού, την κατασκευή μαρίνας Ηγουμενίτσας & αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, την λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου και φυσικά την αγαστή συνεργασία των τοπικών φορέων προς όφελος του τόπου. Παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά το έργο του Επιμελητηρίου την τελευταία τριετία, με έμφαση στην στήριξη της επιχειρηματικότητας ειδικά την περίοδο εμφάνισης κι έξαρσης της υγειονομικής κρίσης, την υλοποίηση Εθνικών & Διακρατικών προγραμμάτων και την προστιθέμενη αξία που προσέδωσαν στην Θεσπρωτία, όπως η δημιουργία πολιτιστικών και ιστορικών τουριστικών διαδρομών που προβλήθηκαν παγκόσμια, το σύγχρονο Ψηφιακό Επιμελητήριο και τις παροχές του προς τα μέλη, την εκπαίδευση και πιστοποίηση ανέργων, την καταγραφή του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους στην Ελληνική αλλά και διεθνή αγορά, την ανάδειξη του Λιμένα Ηγουμενίτσας σε κόμβο καινοτομίας, και την συμμετοχή του σε δράσεις φορέων δηλώνοντας ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα είναι παρών και το 2023 στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και μεταφέροντας την φωνή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ για την άριστη συνεργασία τους και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για τον επαγγελματισμό, την οργάνωση και την αυταπάρνησή τους όταν χρειάζεται, για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα τους.

Η Τυχερή της εκδήλωσης παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μία θρησκευτική εικόνα.




In this article

Join the Conversation