Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του | Φωτογραφίες + Βίντεο

Με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Υπεύθυνο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Δημήτριο Μάντζο

Με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιηθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Δημοτικών Οργανώσεων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Υπεύθυνο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτριο Μάντζο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν οι 2 πρώτες υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας, Μέμμου Αγγελική και Τάτση Μάγδα καθώς και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Γεωργίου Ιωάννης.

Στην ομιλία του και μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε:

«Έχουμε απέναντι μας δύο μοντέλα διακυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, τα οποία απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση όλων των μεγάλων ζητημάτων, στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και τους θεσμούς. Όσα καταλογίζουμε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους θεσμούς, για τις Ανεξάρτητες Αρχές, για τη Δικαιοσύνη, για τις υποκλοπές, τα λέγαμε το 2015-2019 και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς που αλλάζουμε θέση, εκείνοι αλλάζουν. Ο κ. Μητσοτάκης που τότε έλεγε τα ίδια με εμάς και τώρα κάνει τα χειρότερα και ο κ. Τσίπρας, που ενώ έκανε όσα έκανε, σήμερα το παίζει αθώα περιστερά
Ένα ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα στείλει μήνυμα να καταδικαστούν όσοι κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στις καρέκλες τους παίζοντας με τους θεσμούς. Τι σημαίνουν οι υποκλοπές, τι σημαίνει ο Καλογρίτσας; Σημαίνουν θεσμική παθογένεια. Ας τα βρουν μεταξύ τους, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αν θέλουν να μπουν σε μία λασπομαχία μέχρι τέλους. Εμείς είμαστε πάνω από αυτό. Είμαστε μαζί με τους πολίτες και την κοινωνία στις πραγματικές ανάγκες τους
Δεν υπάρχει εκβιαζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν υπάρχει εκβιαζόμενο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν, όμως, περίεργα σενάρια και περίεργες πολιτικές γραμμές που κάποιοι προσπαθούν να υιοθετήσουν και να υπηρετήσουν με κάθε κόστος. Είναι μυστηριώδες και περίεργο κάποια έντυπα και έπειτα η ίδια η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγει μία γραμμή, η οποία είναι επικίνδυνη. Τον Νίκο Ανδρουλάκη δείχνουν σήμερα κάποιοι με το δάχτυλο ως εκβιαζόμενο; Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να γίνει η έρευνα, εξάντλησε κάθε θεσμική δυνατότητα στην ελληνική Βουλή, το Ευρωκοινοβούλιο, την ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, όχι για τον εαυτό του αλλά για όλους τους πολίτες, για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Στον χαιρετισμό της η υποψήφια Βουλευτής Μέμμου Αγγελική μεταξύ άλλων τόνισε: «Eχουμε υπάρξει μαζί σε καλές εποχές για το κόμμα μας, αλλά και δύσκολες. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η πορεία που έχουμε διαγράψει, μέσα από τις νίκες και τα λάθη, μας έχει κάνει πιο έμπειρους και έτοιμους να σταθούμε απέναντι στους πολίτες, να ορθώσουμε τον πολιτικό και προγραμματικό μας λόγο με δυναμική και να ζητήσουμε να μας δώσουν ξανά ρόλο πρωταγωνιστή. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει δυνατό από αυτές τις εκλογές! Η ισχυροποίηση και η ενδυνάμωση του κινήματος μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούμε να πούμε ότι η χώρα μας έχει ξανά μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία , ώστε με σοβαρότητα , με ωριμότητα, με σύνεση και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, να καταφέρουμε να πάμε επιτέλους ένα βήμα μπροστά»

Στον χαιρετισμό της η υποψήφια Βουλευτής Τάτση Μάγδα μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες είναι απαραίτητο να επιλέξουν θετικά  ενα κυβερνητικό πρόγραμμα, προοδευτικό, που θα υπηρετεί την Δημοκρατία και την Ευημερία. Που θα οικοδομήσει ενα κράτος διαφάνειας και Δημοκρατίας και ένα κράτος λογοδοσίας με αποκέντρωση της εξουσίας.  Που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να μείνουν οι νέοι στην Πατρίδα μας. Και αυτο ειναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτη την δύσκολη συγκυρία, η παράταξη μας διαθέτει τις απαντήσεις στα διακυβεύματα της εποχής μας με προσύλοση στο Δημοκρατικό και Προοδευτικό δρόμο. Με ισχυρο ΠΑΣΟΚ θα κανουμε το πρόγραμμα μας πράξη εγγυώμενοι την αποκατάσταση των θεσμων και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στον χαιρετισμό του και μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Ν.Ε. Γιάννης Γεωργίου, σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ιδεολογικός χώρος που συναντήθηκαν κατά μοναδικό τρόπο τα ιδεολογικά ρεύματα, του Κέντρου και της Αριστεράς και με την πολιτική που άσκησε με μια σειρά θεσμών (ΕΣΥ, ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές, ΕΚΑΣ κ.α.) δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και τη μεσαία τάξη στην πατρίδα μας, και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που επιστρέφει σήμερα πρωταγωνιστής, πατώντας στους ώμους του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου και ιδιαίτερα της Φώφης Γεννηματά. Ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε τις βάσεις για την ανανέωση, την αυτονομία και τη διεύρυνση του χώρου μας, της Δημοκρατικής Παράταξης και είναι αυτός που ανέδειξε το θέμα των υποκλοπών αποδεικνύοντας πως ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται.»

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση από την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή:
In this article

Join the Conversation