Στην Περιφέρεια για την νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Δήμαρχος Σουλίου και αντιπροσωπία καλλιεργητών

Στην Περιφέρεια Ηπείρου για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, βρέθηκαν ο δήμαρχος Σουλίου Γ. Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γεώργιος Ντάγκας, και αντιπροσωπεία παραγωγών του κάμπου της Παραμυθιάς, με αφορμή  το τεράστιο πρόβλημα που εχει δημιουργηθεί μετά την νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια από τον ΔΕΔΔΗΕ, λόγω χρεών.

Οι συσσωρεμένες οφειλές ετων του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς που παραμένει ακέφαλο μετα την μη ανανέωση του υπηρεσιακού ΔΣ η θητεία του οποίου εχει λήξει, αγγίζουν το 1,5 εκ. ευρώ και ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στη νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να κινδυνεύουν να χάσουν τις καλλιεργείς, με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει τοσο για τους ίδιους οσο και την τοπική οικονομία.

Πρόκειται για καλλιέργειες που φτάνουν ίσως και να ξεπερνούν τις 30.000 στρέμματα, όπως ανέφεραν ο δήμαρχος Σουλίου Γ. Καραγιάννης και αντιπροσωπεία των παραγωγών, που επισκέφθηκαν το διοικητήριο της Περιφέρειας και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργία

Ο Δήμαρχος Σουλίου σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ανέφερε πως αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση και προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης αντίστοιχα. «Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Εκατοντάδες παραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν τις παραγωγές τους. Εάν φύγουν αυτοί θα ερημώσει η περιοχή μας. Την ίδια ώρα δημιουργείται πρόβλημα και στο δήμο γιατί είναι πιθανόν το νερό που είναι για ύδρευση να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και αυτό καταλαβαίνετε τι πρόβλημα θα δημιουργήσει» είπε ο κ. Καραγιάννης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι παραγωγοί που ζήτησαν επιτέλους να έχουν τα αυτονόητα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ενώ πληρώνουν κανονικά να μην έχουν νερό και να κινδυνεύουν οι παραγωγές τους. «Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε νομικά και δεν αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο» λέει ένας εξ αυτών.

Στο πλευρό των παραγωγών βρέθηκε και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Στ. Μπραϊμη, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα.


In this article

Join the Conversation