Θα απογραφώ και εγώ στο Δήμο Σουλίου

Την απογραφή του πληθυσμού ξεκινά την Τρίτη 10 Μαΐου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα αποτελέσματα της απογραφής θα είναι πολύτιμα – πέραν του προφανούς δημογραφικού...

Την απογραφή του πληθυσμού ξεκινά την Τρίτη 10 Μαΐου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα αποτελέσματα της απογραφής θα είναι πολύτιμα – πέραν του προφανούς δημογραφικού ενδιαφέροντος – για τη ρύθμιση θεμάτων όπως η κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ ή η κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες, τη χάραξη των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών, την υλοποίηση ακαδημαϊκών/ερευνητικών προγραμμάτων, κ.α.

Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται η απογραφή μας στην Παραμυθιά και στον Δήμο μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε από κάποιον σύλλογο, πολιτιστικού ή τοπικού χαρακτήρα, να έχει οργανώσει την οποιαδήποτε εκδήλωση ή δράση με σκοπό την κινητοποίηση των αποδημων μας. H μονη καμπάνια που υπάρχει εκτός απο τις διαδικτυακές, ειναι αυτή του Δήμου Σουλίου με την αφίσα στα αριστερά.

Υπάρχουν αρκετές μέρες μπροστά μας, μιας και η απογραφή ολοκληρώνεται στις 24 Μαΐου ώστε ο οποιοσδήποτε συμπατριώτης μας να επισκεφτεί το Δήμο μας και να συμμετέχει στην απογραφή ως κάτοικος Παραμυθιάς ή κάτοικος του Δήμου Σουλίου.

Όσον αφορά τα νομικά θέματα, η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους κατοίκους της χώρας. Ειδικά για την απογραφή πληθυσμού, εάν δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του ερευνητή, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

In this article

Join the Conversation