KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας | Συγκέντρωση: “Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν”

Ανακοίνωση

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Μπλίνκεν
Συγκέντρωση την Τρίτη 21/02/2022 στις 7.00 μ.μ στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ Α. ΜΠΛΙΝΚΕΝ
ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ, ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

Λίγες μέρες μετά τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στον Πειραιά, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο υπ. Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν πρόκειται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ έρχεται για να αναβαθμίσει την αμερικανική παρουσία και δυνατότητα, δίνοντας κατευθύνσεις στις κυβερνήσεις, «σφραγίζοντας» αμερικανικά την περιοχή, απέναντι σε ανταγωνιστές ιμπεριαλιστές, πρώτα και κύρια τους Ρώσους.

Είναι πρόκληση αυτή η επίσκεψη για το λαό! Είναι προπομπός επικίνδυνων εξελίξεων τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και εντείνεται ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.

Ειδικά τώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Ενός πολέμου που απειλεί συνολικά τους λαούς του κόσμου, αφού ο εξοπλισμός της Ουκρανίας απ’ τη Δύση απαντάται με κλιμάκωση του πολέμου απ’ τη μεριά της Ρωσίας και την κλιμάκωση αυτή ακολουθεί ακόμη μεγαλύτερος εξοπλισμός απ’ τη Δύση. Είναι ένα ανοδικό σπιράλ που παρατείνεται συνεχώς απειλώντας με γενίκευση. Ενώ τα πυρηνικά είναι η απειλή που φτιάχνει την εικόνα του ολέθρου. Η σύγκρουση ΗΠΑ – Δύσης με τη Ρωσία έστω και «έμμεσα» με το όχημα του ουκρανικού στρατού έχει προκαλέσει παροξυσμό συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει βαρύ φόρο αίματος γιατί έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Αμερικάνους και Ρώσους ιμπεριαλιστές για το που θα «ανήκει» γεωπολιτικά.

Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι και μια κατεστραμμένη χώρα είναι το αποτέλεσμα για την Ουκρανία. Ενώ οι υπόλοιποι λαοί άμεσα βίωσαν την εξάπλωση της φτώχειας και των ελλείψεων σε βασικά αγαθά.

Είναι επίσης πρόκληση ο εκθειασμός της εξάρτησης της χώρας μας απ’ τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, και η ανάδειξή της, ως μέτρο αναβάθμισης της χώρας. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των αστικών κομμάτων, συνολικά της άρχουσας τάξης. Ποντάρουν για ακόμη μια φορά ότι η εκδούλευση στους Αμερικάνους θα τους δώσει πόντους απέναντι στην Τούρκικη αστική τάξη. Σύναψαν «αμυντικές» συμφωνίες και αντιδραστικές συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενισχύσανε τις παλιές βάσεις και σπείρανε νέες σε όλη την επικράτεια, αγοράζουν με πακτωλό χρημάτων εξοπλισμούς, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, διατυμπανίζουν ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε αμερικανικό προγεφύρωμα και δένουν το λαό σε πολεμικούς κινδύνους! Σχεδιάζουν μάλιστα και την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού της Ελλάδας, στην Ουκρανία.

Αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή μας είναι η όξυνση των ελληνοτουρκικών. Τα επεισόδια και οι απειλές ανάμεσα στη ντόπια και στην τούρκικη αστική τάξη είναι καθημερινότητα. Αυτή η αντιδραστική κόντρα φορτώνει τους λαούς των δυο χωρών με επιπλέον κινδύνους. Ενώ παράλληλα δηλητηριάζουν τους λαούς με μίσος και εθνικιστικά παραληρήματα.

Να δυναμώσει η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη! Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να φράξει το δρόμο στους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε το λαό να βγει μαζικά στο δρόμο στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που οργανώνονται πανελλαδικά. Να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τη ζωή και το μέλλον του.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΒΑΣΕΙΣ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !
ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ !
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΙΡΗΝΗ – ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !In this article

Join the Conversation