Στην Γλυκή και στο μπλόκο των αγροτών το ΚΚΕ

Με τον Κώστα Γιαννάκο, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών εξέφρασε κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε χθες Δευτέρα το μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί από την Κυριακή 22 Γενάρη στον κόμβο της γέφυρας Γλυκής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελείτο από τον Κώστα Γιαννάκο, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανθυποπυραγό ε.α, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, την Χρυσηίδα Γεωργίου, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νομό Θεσπρωτίας, μέλος της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Παραμυθιάς, τον Δημήτρη Πιτσιάβα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ και τον Σωτήρη Γάκη, γραμματέα της ΚΟΒ Φαναρίου Πρέβεζας.

Στη συζήτηση που έγινε οι αγρότες μετέφεραν την αγανάκτησή τους για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν, αδυνατώντας να ζήσουν από τις καλλιέργειές τους, εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών, το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο και στα λιπάσματα που τους έχουν γονατίσει κυριολεκτικά. Τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και με το ΤΟΕΒ καθώς ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρέος ενώ για την καλλιεργητική περίοδο που έρχεται δεν υπάρχει πάροχος για το ρεύμα των αντλιοστασίων.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αναγκαία για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και να μην ερημώσουν τα χωριά, ενώ κατήγγειλε ότι το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής από τη μία πλευρά και από την άλλη οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων που καθορίζονται με τους νόμους της αγοράς και του χρηματιστηρίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα των αγροτών.

Αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις και τον αγώνα των κομμουνιστών εντός και εκτός Βουλής για την ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση και να δίνονται με καλύτερους όρους οι αγώνες σε όλα τα μέτωπα.

Πολιτική Εκδήλωση στην Γλυκη

Προηγήθηκε σύσκεψη – συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στην καφετέρια «DaLuz» στη Γλυκή Θεσπρωτίας που διοργάνωσε η ΚΟ Παραμυθιάς.

Συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού ο Κώστας Γιαννάκος  απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΚΚΕ, ο Δημήτρης Πιτσιάβας απάντησε: «Ζώντας σε συνθήκες “διαρκούς κρίσης” -πριν με τα μνημόνια, μετά µε την πανδημία, τώρα µε την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο- έχετε και αποδείξεις και ονόματα για το ποιος ήταν δίπλα σας και ποιος ήταν απέναντι. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο λαός σήμερα είναι μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει. Γιατί μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει τη λαϊκή πλειοψηφία πραγματικά στην εξουσία».

In this article

Join the Conversation