Μία επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας

Στόχος της είναι στην πλήρη ανάπτυξή της, το ανθρώπινο δυναμικό να προέρχεται σχεδόν στο σύνολο του από την τοπική αλλα και την ευρύτερη περιοχή

Μία επένδυση 10 εκ. ευρώ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς φιλοδοξεί να γίνει το success story στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελληνική αγορά.

Ο λόγος για την ΣΙΤΕΚ ΦΑΡΜΑ, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία φαρμάκων από κάνναβή, η οποία υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Το πλειοψηφικό ποσοστό (88,5%) κατέχει η γερμανική εταιρεία Inter Services Gmbh, το 9,5% ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Cristian Nicolae Tecar και το 2% ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Χαρίσης Καγκιούζης.

Η ΣΙΤΕΚ ΦΑΡΜΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη εργασιών για τις υποδομές της, ενώ στόχος της είναι στην πλήρη ανάπτυξή της, το ανθρώπινο δυναμικό να προέρχεται σχεδόν στο σύνολο του από την τοπική αλλα και την ευρύτερη περιοχή , συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις, επρόκειτο για, indoor εγκαταστάσεις (κλειστό κτίριο) συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 15000μ2.

Οι εργασίες αρχίζουν το αργότερο απο την 2η εβδομάδα του Μάρτιου και αναμένεται η αποπεράτωση προς το τέλος του ετους.

Σε δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, o Χαρίσης Καγκιούζης, αναφέρει:
“Με μεγάλη χαρά βλέπω να υλοποιείται η επένδυση αυτή, η οποια αποσκοπεί να φέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας στον τρόπο μας και με αυτόν τον τροπο να συμβάλλουμε στην ανάσχεση της φυγής νεων ανθρώπων. Η Σιτεκ Φάρμα θα εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Εταιρία Astra Pharma GmbH (Εταιρεία του Ομίλου), η οποία δραστηριοποιείται  στο χωρο και του κλασικού φαρμάκου εχοντας 14000 Φαρμακεία – πελάτες. Η Σιτεκ Φάρμα προχωράει στην ερευνα φαρμάκου κατα της ανίας με την κατοχυρωμένη ονομασία Amnican “



In this article

Join the Conversation