Το ΚΚΕ (μ-λ) Παραμυθιάς για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανακοίνωση

Εικόνες φρίκης που αποκαλύπτουν την πλήρη αδιαφορία αυτής της πολιτικής για τις ζωές και την ασφάλεια του λαού

Εικόνες μαζικής σφαγής αντιμετωπίζουν τα συνεργεία διάσωσης από το βράδυ της Τρίτης στο σημείο που έγινε η σύγκρουση των δύο σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών στην περιοχή της Λάρισας. Μέχρι αυτήν την ώρα, ο απολογισμός της τραγωδίας μετρά 32 νεκρούς και 85 τραυματίες.

Πρόκειται για μία σφαγή που με μαθηματική ακρίβεια θα συνέβαινε κάποια στιγμή, σαν αποτέλεσμα της πλήρους διάλυσης των σιδηροδρομικών μεταφορών που έχει επιφέρει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εγκληματικής εγκατάλειψής τους από τις κυβερνήσεις και το δημόσιο.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την ολόπλευρη έλλειψη μέτρων και συστημάτων ασφαλείας, τα προβλήματα με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τα ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστές καταστάσεις εδώ και καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μόλις ώρες πριν από αυτήν την τραγωδία είχε σημειωθεί έκρηξη σε ηλεκτροφόρα καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου στα Παλαιοφάρσαλα, με αποτέλεσμα να κοπεί καλώδιο υπερυψηλής τάσης 25.000 βολτ και να πέσει πάνω σε αμαξοστοιχία!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων που ακολουθούν αυτήν την πολιτική για τις συγκοινωνίες είναι εγκληματικές!

Η καταδίκη δεν φτάνει! Χρειάζεται μαζική αντίδραση σε όσους με τις πολιτικές τους σκοτώνουν τις ζωές μας!In this article

Join the Conversation