Ενέκρινε την τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΗΓ το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε εχτές Πέμπτη, τη σύμβαση πώλησης του 67% που συμφώνησε το ΤΑΙΠΕΔ με τον όμιλο Grimaldi. H υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών δεν...

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε εχτές Πέμπτη, τη σύμβαση πώλησης του 67% που συμφώνησε το ΤΑΙΠΕΔ με τον όμιλο Grimaldi.

H υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα καθυστερήσει, αλλά οι επικείμενες εκλογές μπορεί να πάνε πιο πίσω την κύρωσή της από τη Βουλή.

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά το 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) στον όμιλο Grimaldi αντί 84 εκατ. ευρώ. Η οικονομική συναλλαγή, με τη μεταβίβαση των μετοχών και την καταβολή του τιμήματος, θα κλείσει μόλις η σύμβαση πώλησης των μετοχών κυρωθεί στην ελληνική Βουλή.

Η πώληση μετοχών του ΟΛΗΓ είναι τρίτη που αφορά λιμένα, μετά εκείνη του ΟΛΠ (2017) και του ΟΛΘ (2018). Και στις τρεις περιπτώσεις πωλήθηκε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού διαχείρισης του λιμένα.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το τί θα συμβεί με τη χερσαία ζώνη λιμένα που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες και εάν αυτές θα αποδοθούν τελικά στην τοπική κοινωνία, όπως είναι οι υποσχέσεις ή θα περάσουν στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου.



In this article

Join the Conversation