Εκδήλωση απο τις Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών και η Ταξική πορεία με θέμα “Το γυναικείο ζήτημα, ενόψει της 8ης Μάρτη”

Κάλεσμα

Την Τρίτη 7/3 στις 20:00 στην Ηγουμενίτσα οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών και η Ταξική πορεία σας προσκαλούν σε Εκδήλωση- Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη μπυραρία Cricket με θέμα: Το γυναικείο ζήτημα, ενόψει της 8ης Μάρτη, τη διεθνή ημέρα της γυναίκας.

Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας Persepolis, 2007.

Λίγα λόγια για την ταινία Persepolis:
Η Μαρζάν είναι ένα μικρό κοριτσάκι, κόρη αριστερής οικογένειας, με αριστοκράτες προγόνους, που ζει στην Τεχεράνη. Το 1978 και ακόμα σε ευαίσθητη ηλικία, θα ζήσει την επανάσταση ενάντια στον Σάχη και την πτώση του. Αντί να φτιάξουν τα πράγματα, την εξουσία θα αναλάβει ένα ισλαμικό καθεστώς με ακόμα σκληρότερη πολιτική και αντιλαϊκούς νόμους, και συμμετοχή σε έναν πολύνεκρο πόλεμο με το γειτονικό Ιράκ. Η Μαρζάν μεγαλώνει και οι γονείς της τη στέλνουν σε συγγενείς στη Βιέννη, αλλά ούτε εκεί θα βρεθεί η γη της επαγγελίας. Η νοσταλγία για τη χώρα της θα την οδηγήσει πίσω, ακόμα και αν η μαντίλα τής πέφτει λιγάκι στενή…
In this article

Join the Conversation