Σήμερα οι υπογραφές μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΗΓ

Στον όμιλο Grimaldi

Για σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi που είχε αναδειχθεί “προτιμητέος επενδυτής”, τον περασμένο Οκτώβριο στο σχετικό διαγωνισμό.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να σταλεί η σύμβαση παραχώρησης στη Βουλή για κύρωση έως τις αρχές Απριλίου. Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο το μείζον, για την τοπική κοινωνία, ζήτημα της χερσαίας ζώνης που διεκδικούν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος με τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, προέκυψε ότι το Υπουργείο έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει στη Βουλή εντός της εβδομάδας διάταξη για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων κατασκευών στο Βόρειο Τμήμα του Λιμένα Ηγουμενίτσας, βήμα απαραίτητο για την πρόοδο της διαδικασίας παραχώρησης/εξαίρεσης τμημάτων από την ΟΛΗΓ ΑΕ.

Όμως, τα όποια τμήματα εξαιρεθούν τελικά, δεν θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία των Δήμων αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου).




Απο την ΕΡΤ

In this article

Join the Conversation