Ο Βασίλης Γιόγιακας στην ΕΡΤ για ΟΛΗΓ και Σιδηροδρομική Εγνατία

+Ηχητικό

Υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΗΓ ΑΕ, εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ο κ. Γιόγιακας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής επιλογής για πώληση των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ και δήλωσε αισιόδοξος ότι με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης στη Βουλή – η οποία επιδιώκεται να γίνει εντός του Απριλίου – θα παραχωρηθεί απ’ ευθείας (χωρίς να περάσει στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) η χερσαία ζώνη στους Δήμους. Μάλιστα, μίλησε για «χθεσινή εξέλιξη που προέκυψε κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών».

Ερωτώμενος για το τρένο που όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός «ποτέ δε θα φθάσει στην Ηγουμενίτσα» ανέφερε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη και προεκλογικά το 2019 σε εκδήλωση που είχε γίνει σε συνεργασία με τον τομέα Υποδομών τότε είχε πει ότι το θεωρεί πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το τρένο από την Ηγουμενίτσα προς τη Βόρεια Ελλάδα» και χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού «και ειλικρινείς και ρεαλιστικές».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Β. Γιόγιακα:




In this article

Join the Conversation