Στο Νοσοκομείο Φιλιατών η αναπληρωτής υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα

Συνοδευόμενη από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι, η αναπληρωτής υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη και το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Η κα Γκάγκα έχει συνάντηση με το Διοικητή και μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστο Τσουρά, τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας, γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Το θέμα της παροχής κινήτρων -και οικονομικών – έθεσε ο Δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος σημείωσε ότι τα μικρά νοσοκομεία, όπως αυτό των ακριτικών Φιλιατών, είναι απαραίτητο να τύχουν της αυξημένης μέριμνας της πολιτείας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Ζητήματα στελέχωσης με ιατρικές ειδικότητες έθεσαν οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου, επισημαίνοντας κι εκείνοι τη δυσκολία να επιλέξουν και να παραμείνουν νέοι γιατροί σε ακριτικές περιοχές.

Τον εξορθολογισμό εφημεριών και πολυδιάσπασης ιατρών σε διάφορα περιφερειακά ιατρεία πρότεινε η Αν. Υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να ενισχυθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό και πρότεινε την αναδιάταξη του προσωπικού ώστε να σταθεί δυνατό να χορηγηθούν άδειες στο προσωπικό που εργάζεται εντατικά από την περίοδο του COVID.In this article

Join the Conversation