Τα θέματα που τέθηκαν απο τον Δήμο Σουλίου στους Υπουργούς Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού

Δήλωση Αντιδημάρχου Γ. Ντάγκα

Σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς φορείς της Ηπείρου πραγματοποιηθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Πρέβεζα, παρουσία των των Υπουργών, Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού

Τον Δήμο Σουλίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ντάγκας, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Στην σημερινή σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πρέβεζας υπό την παρουσία των Υπουργών, Πολιτισμού κας Μενδωνη, Τουρισμού κας. Ζαχαράκη και του αθλητισμού κ. Αυγενακη, καταθέσαμε τίς προτάσεις του δήμου Σουλίου για θέματα που αφορούν τίς αρμοδιότητες των υπουργείων τους.
Στα θέματα πολιτισμού ρωτήσαμε την κυρία υπουργό για τ αποτελέσματα της μελέτης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για την ιστορική ανάπλαση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής τών χωριών του Σουλίου, υποβάλαμε επίσης τίς παρατηρήσεις μας για την βελτίωση τού υπάρχοντος οδικού δικτύου προκειμένου να έχουμε τήν ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στα χωριά του Σουλίου

Για τα θέματα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στο Δήμο μας, θέσαμε υπόψη της υπουργού κυρίας Ζαχαράκη τίς σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε όλο το Δήμο, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αχέροντα πού αποτελεί την αιχμή του δόρατος τού τουριστικού μας προϊόντος.
Επενδύσεις τόσο στην εστίαση και στη διαμονή, όσο και σ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στόν εναλλακτικό τουρισμό (κανό -καγιακ, εναέρια περάσματα, πεζοπορίες βουνού)

Επίσης ενημερώσαμε την Υπουργό πώς έχουμε έτοιμες μελέτες για την ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών τής περιοχής μας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μονοπάτι που συνδέει το μυθικό Αχέροντα με το ιστορικό Σούλι, και αναμένουμε την ένταξη τούς σέ χρηματοδοτικά προγράμματα, κάτι το οποίο μας έχει υποσχεθεί ή κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού. Και ευελπιστούμε και στην δική της στήριξη και βοήθεια.

Τέλος ζητήσαμε απ τόν υπουργό αθλητισμού νά βελτιώσουμε τίς δύο πίστες ανεμόπτεριστων, και την πίστα αναρριχητικου πεδίου που υπάρχουν στο Δήμο μας, και να δωθεί επίσης η ευκαιρία στο Δήμο μας να διοργανώσει ένα αθλητικό γεγονός πανελληνίου ενδιαφέροντος καθώς υπάρχουν άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις, και μπορούμε νά υλοποιήσουμε ένα τέτοιο εγχείρημα”

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!