Από την επίσκεψη Πλακιωτάκη στον ΟΛΗΓ

.

“Η διαδικασία για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας προχωρά κανονικά, όπως επιβεβαιώσαμε και στη σύσκεψη, που είχαμε με την ηγεσία και στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποκτά μεγαλύτερη εμπορική και τουριστική προοπτική, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία”. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην Ηγουμενίτσα, όπου συμμετείχε την Τετάρτη 5 Απριλίου, σε σύσκεψη στον ΟΛΗΓ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.

Έτσι τα τμήματα της χερσαίας ζώνης στην Ηγουμενίτσα, που δεν είναι προς λιμενική χρήση, το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Συβότων, όπως και το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας, περνούν, αποχαρακτηρισμένα, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, αντίστοιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι δήμοι θα έχουν 3,5% ανταποδοτικά τέλη από τα ετήσια έσοδα της ΟΛΗΓ, καθώς το 67% παραχωρήθηκε στον ιδιώτη, το άλλο 33% παραμένει στο Υπερταμείο.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, που συνόδευε τον κ. Πλακιωτάκη.

Περί της σύνδεσης του λιμανιού Ηγουμενίτσας με το τρένο, ο υφυπουργός Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, που ήταν και αυτός στην Ηγουμενίτσα, είπε ότι έχει υπάρξει αναπροσαρμογή μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και ισχύουν όσα είπε ο Πρωθυπουργός.

Φαίνεται λοιπόν, αν δεν πάρουν άλλη τροπή την τελευταία στιγμή τα πράγματα, γιατί στην πολιτική όλα είναι ευμετάβλητα, πως μια χρόνια διεκδίκηση των κατοίκων και των φορέων της Θεσπρωτίας βρήκε σε προεκλογική περίοδο τη λύση της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ακόμη ότι θα επιστρέψει το σκάφος του Λιμενικού στη Σαγιάδα, που έχει μεταφερθεί στην Πρέβεζα, αλλά διαβεβαίωσε ότι στο χρονικό διάστημα της απουσίας του καλύπτεται η θαλάσσια συνοριακή περιοχή από τα Λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Ο υπουργός συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για τα θέματα που αφορούν την Υπηρεσία τους και το λιμάνι της πόλης.

Η.Μ.



In this article

Join the Conversation