Προκριση στην 8άδα του ITF Pro τουρνουά της Αττάλειας η Μιχαέλα Λάκη

Επικράτησε της Σελίνα Ατάι με 6-2, 5-7, 6-0,

Δεύτερη διαδοχική νίκη στο κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων για την Μιχαέλα Λάκη, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (17-23/4) στην Τουρκία.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Σελίνα Ατάι με 6-2, 5-7, 6-0, μετά από δύο ώρες και 2 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία της στις “8”, όπου θα αντιμετωπίσει την συνομήλική της Τσέχα, αλλά και No1 του ταμπλό, Τζούλιε Στράπλοβα.

Στο 1ο set, αμφότερες ξεκίνησαν με 2 διαδοχικά break, κρατώντας το σκορ ισόπαλο μέχρι και το 4ο game (2-2), ενώ η πρώτη επιτυχημένη υπεράσπιση service ήρθε από την Λάκη στο αμέσως επόμενο, κρατώντας την 21χρονη Τουρκάλα στο μηδέν (3-2).

Η Μιχαέλα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δεν χάρισε τίποτα στην αντίπαλή της, κάνοντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, και έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή της αναμέτρησης (6-2).

Στο 2ο μέρος, οι ισορροπίες άλλαξαν εξ’ ολοκλήρου, μιας και η No. 1640 της ITF μπήκε πολύ καλύτερα στο κορτ, και με 4/4 κερδισμένα games “κλείδωσε” την ισοφάριση των set (4-0).

Παρόλα αυτά, η Λάκη μείωσε μέχρι το 7ο game, σβήνοντας το ένα από τα δύο break (4-3), ενώ στο 10ο game επανάφερε τις ισορροπίες του ματς στο ακέραιο (5-5).

Με νέο break, η Ατάι πέρασε εκ νέου μπροστά, ενώ με οριακή υπεράσπιση του service της έφτασε στο 1-1, και έστειλε το ματς στο decider (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική στον αγωνιστικό χώρο, και με ένα εντυπωσιακό σερί με 6/6 κερδισμένα games έφτασε στη νίκη, και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο στο 15αρι της Αττάλεια.




In this article

Join the Conversation