Α. Σπυρόπουλος | «Δεν μπορεί να είμαστε και με το θύμα και με τον οχετό. Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους από ποια πλευρά θα δούμε τα γεγονότα»

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη,

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.

Σχολιάζοντας τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «Η υπόθεση είναι γνωστή σε εμάς από τη Δευτέρα, που μας πέρασε. Οι μόνοι που ήξεραν για την υπόθεση αυτή και το όνομα της καταγγέλλουσας ήταν ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης και προφανώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και διαχειρίστηκαν το θέμα της ασυλίας. Είναι μια – κατά τη γνώμη μου – απαράδεκτη, αδιανόητη διαχείριση όσον αφορά το ότι δόθηκε το όνομα, ενώ προστατευόταν επί τρία χρόνια από τις βελγικές αρχές».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις χυδαίες αναρτήσεις στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν στελέχη και υποψήφιοι που εκφράζουν ένα κόμμα και τοποθετούνται δημόσια με τέτοιες απαράδεκτες και αδιανόητες δηλώσεις. Με χυδαίες αναρτήσεις. Αναπαράγουν χυδαία πρωτοσέλιδα γνωστών εφημερίδων που τοποθετούνται έτσι στον δημόσιο διάλογο. Είδαμε ένα μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της Λάρισας σήμερα, μια δεύτερη υποψήφια βουλευτή, η οποία αναπαράγει ότι είναι ένα ‘’στημένο’’ γεγονός πριν τις εκλογές. Τελικά πρέπει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα: Ταυτίζεται με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη που μιλάει για πολιτική δίωξη και ότι έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας σε αυτή τη χρονική στιγμή γιατί είμαστε πριν τις εθνικές εκλογές ή όχι;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Σπυρόπουλος επανερχόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στελέχη κομματικών οργανώσεων. Εκπροσωπούν στις τοπικές τους κοινωνίες την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέχονται τέτοιες απόψεις στην αξιωματική αντιπολίτευση; Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχόμασταν ποτέ τέτοιες φωνές» ξεκαθάρισε.

Κληθείς να σχολιάσει αν η δημοσιοποίηση της υπόθεσης αλλάζει τον όποιο σχεδιασμό για ένταξη της καταγγέλλουσας στα ψηφοδέλτια, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. είπε: «Μιλάμε για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και θέλω να σταθούμε εκεί. Τα υπόλοιπα, οι ανακοινώσεις, θα γίνουν από τον Πρόεδρο και το κόμμα στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Μιλάμε για μια υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινωνία και πρέπει να δούμε ως κράτος και ως κοινωνία, πώς προστατεύουμε μια νεαρή γυναίκα η οποία βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε επώνυμα ένα τέτοιο γεγονός. Αναπτύσσεται ένας τοξικός λόγος και από στελέχη κομμάτων, εγώ επιμένω. Δεν μπορεί να είμαστε και με το θύμα και με τον οχετό. Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους από ποια πλευρά θα δούμε τα γεγονότα».

Με αφορμή τις δηλώσεις των κ.κ. Τσακαλώτου, Δραγασάκη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε: «Θα καλούσα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα να αποφασίσουν ποια τελικά είναι η γραμμή τους. Γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούν για αλλαγή γραμμής, αλλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε την ίδια ακλόνητη άποψη εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η οποία τι λέει; Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, διεκδικούμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να μας δώσει δύναμη ως παράταξη να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και βάσει των ιδεών, των προτάσεων και του προγράμματός μας να διαπραγματευτούμε τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης στη βάση προγραμματικών προτεραιοτήτων και από εκεί και πέρα να δούμε τα πρόσωπα».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα πως το ΠΑΣΟΚ θα ανακαλέσει την επομένη των εκλογών όσα υποστηρίζει τώρα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Μάλλον κρίνει εξ ιδίων. Όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε στον ελληνικό λαό πως θα τελειώσουμε με τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο και μας έφερε το τρίτο μνημόνιο, τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εφάρμοσε όλους εκείνους τους νόμους που διέλυσαν τη μεσαία και χαμηλή τάξη και υπερφορολόγησαν τον ελληνικό λαό. Θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα πως εμείς ό,τι λέμε προεκλογικά, θα το εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας και μετεκλογικά»

In this article

Join the Conversation