Την Παρασκευή στο σφυρί το εργοστάσιο Φιλιατών

Η τιμή εκκίνησης είναι 1.044.000 ευρώ

Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα βγει για τρίτη φορά στο σφυρί ένα βιομηχανικό ακίνητο με…μεγάλη ιστορία.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη doValue, στρέφεται κατά της «FiliaCom Εμπορική και Συμβουλευτική Α.Ε.» και αφορά ένα ακίνητο εργοστασιακής μονάδας κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται στη θέση «Τάκα» της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο συνολικής επιφάνειας 12.984,88τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι μειωμένη κατά 20%, στα 1.044.000 ευρώ, καθώς έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί.

Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του Στέλιου Αργυρού, πρώην Προέδρου του ΣΕΒ την περίοδο 1992-94, μετέπειτα ευρωβουλευτή και σήμερα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Alba. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκκαθαριστής της εταιρείας FiliaCom Α.Ε.

Η οικογένεια Αργυρού δραστηριοποιείτο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας επί δεκαετίες (με τα Κλωστήρια Αττικής κ.ά.) και το 1992 εξαγόρασε από την ΕΤΒΑ την «Κλωστήρια Φιλιατών Α.Ε.», ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το 1995 τα Κλωστήρια Φιλιατών έβαλαν λουκέτο. Το 2013 ανακοινώθηκε νέα επένδυση (συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) στις εγκαταστάσεις της Κλωστήρια Φιλιατών. Κάπως έτσι προέκυψε η FiliaCom Α.Ε. με έμφαση «στη μόχλευση των κεφαλαίων για επενδύσεις κυρίως στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» και στο πλαίσιο αυτό η Φίλια Περιβαλλοντικές Βιομηχανίες Α.Ε., με μονάδα ανακύκλωσης μπουκαλιών ΡΕΤ, και η FiliaSol Α.Ε. για τις ΑΠΕ. Για το βιομηχανικό ακίνητο στις Φιλιάτες είχε τεθεί ο στόχος να μετατραπεί σε επιχειρηματικό πάρκο για έργα περιβάλλοντος και ενέργειας. Ωστόσο η συνέχεια δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες με συνέπεια να φτάσουμε στο τωρινό σφυρί…
In this article

Join the Conversation