Η ΝΟΔΕ Θεσπρωτιας για τις επισκέψεις Παπουτσή και Νταλάρα

Ήρθαν στην Ηγουμενίτσα, είδαν και απήλθαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα. Αφού άφησαν την κατάσταση με τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα...

Ήρθαν στην Ηγουμενίτσα, είδαν και απήλθαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα.

Αφού άφησαν την κατάσταση με τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα να φτάσει στο απροχώρητο αποφάσισαν να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά, δυστυχώς, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και εντυπωσιασμό.

Όμως με επικοινωνιακά κόλπα δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. Τα δύο μέλη της κυβέρνησης δεν έκαναν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και περιορίστηκαν περισσότερο σε διαπιστώσεις που ήταν ήδη γνωστές.

Ως προς το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής ή Κέντρου Κράτησης μεταναστών στο νομό Θεσπρωτίας δεν αποκάλυψαν σε ποιο σημείο και πότε θα γίνει και ο κ. Παπουτσής μετέθεσε την ευθύνη υπόδειξης του τόπου στους τοπικούς φορείς.

Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας και του νομού Θεσπρωτίας περιμένουν  από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων από την παρουσία των μεταναστών, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά στη νέα τουριστική περίοδο και η περιοχή πλήττεται από την οικονομική κρίση.

In this article

Join the Conversation