Τοποθέτηση Αντιγόνης Φίλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για υγεία και ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Αγαπητοί Συνάδελφοι! Εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, καλούμαστε να τοποθετηθούμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αυτό της υγείας. Η εισήγηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι εμπεριστατωμένη...

 

Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στη Θεσπρωτία λειτουργεί ένα νοσοκομείο στην ακριτική περιοχή των Φιλιατών, που εξυπηρετεί όλη τη Θεσπρωτία αλλά και κομμάτι της Νοτίου Αλβανίας. Βρίσκεται μόλις 20 χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ευρώπης. Λειτουργούν χειρουργική, παθολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική, παιδιατρική και μαιευτική κλινική. Υπάρχει γαστρεντερολόγος, πνευμονολόγος, ορλ, οφθαλμίατρος καθώς και μονάδα τεχνητού νεφρού, που εξυπηρετεί μόνιμα 35 περιστατικά.

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να υπολειτουργεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το επιστημονικό προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα έχει οξυνθεί εξαιτίας των παράνομων μεταναστών, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τα λοιμώδη νοσήματα. Αλλά και η τουριστική περίοδος που ήδη άρχισε και η αυξημένη κίνηση τουριστών επιβάλλουν άμεσα ενίσχυση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Οφείλει λοιπόν η Πολιτεία να το αναβαθμίσει με καλύτερες παροχές υγείας. Ας μην ξεχνάμε τέλος πως το Νοσοκομείο είναι η μοναδική ανάσα ζωής και ανάπτυξης για την υπό μαρασμό πόλη των Φιλιατών.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω την σπουδαιότητα λειτουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία, άμεσα ενόψει και του καλοκαιριού, με έδρα την Παραμυθιά και στέγασή του στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Η Παραμυθιά βρίσκεται πλέον σε κομβικό συγκοινωνιακό σημείο με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία. Καλύπτει όλον τον διευρυμένο δήμο Σουλίου, από Σούλι μέχρι και Πολύδροσο, μία περιοχή που δεν εξυπηρετείται από αντίστοιχη υπηρεσία. Υπάρχουν ήδη οι δεσμεύσεις από τους αρμοδίους, προσβλέπουμε στην εφαρμογή τους.

Ευχαριστώ πολύ.

In this article

Join the Conversation