Συνεδρίασε το Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου

Με στοχο την πρόληψη και την ετοιμότητα

Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και με αρχή το τρίπτυχο «πρόληψη- ετοιμότητα- συντονισμός» θα κινηθούν τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από δασικές πυρκαγιές στην Ήπειρο.

Αυτό ήταν η κεντρική κατευθυντήρια «γραμμή» που προέκυψε από τη σημερινή Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η πολύ θετική και αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη περίοδο και επισημάνθηκαν θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που έχει η πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς για να προσθέσει ότι «στην Ήπειρο έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, Εύχομαι καλή συνεργασία και να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια». Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρισμό των δασικών δρόμων, οι οποίοι είπε ότι θα «πρέπει να ανοιχτούν πάση θυσία». Πρόσθεσε επίσης ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του δικτύου πυρόσβεσης στο Αισθητικό Δασύλλιο των Ιωαννίνων.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ευχαρίστησε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των άλλων έκτακτων αναγκών, τονίζοντας τα εξής: « η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις δασικές πυρκαγιές είναι μία τυπική, αλλά ουσιώδης διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο. Έχει σκοπό να συντονιστούμε, να δούμε αν έχουμε κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν και να τα συζητήσουμε. Να κάνουμε ένα μίνι απολογισμό για τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω. Θέλει σωστό συντονισμό με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Θέλει και ετοιμότητα, η οποία λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε πρέπει φέτος να είναι πιο έντονη».In this article

Join the Conversation