Αλέξης Τσίπρας από Ηγουμενίτσα | “Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει”

ΒΙΝΤΕΟ

Για μία ακόμη μέρα, αυτή τη φορά από την Ηγουμενίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε για μαζική συμμετοχή στις κάλπες γιατί “μόνο έτσι θα γίνει πράξη η προοδευτική κυβέρνηση”.

“Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει” τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: “Οσο έρχεται η ώρα της αλλαγής, τόσο ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Θα πω ένα πράγμα σήμερα εδώ μπροστά σας. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απολύτως ανοιχτό την ώρα που μιλάμε. Εξαρτάται από το πόσοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Δεν θα του φτάσουν του κ. Μητσοτάκη οι μέρες να πακετάρει στο Μαξίμου. Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδονται από τη συμμετοχή των πολίτων. Διαψεύστε τις προβλέψεις”.

Προέβλεψε ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει και άλλα να κάνει. Εχει να ιδιωτικοποιήσει το νερό και τα νοσοκομεία. Να διατηρήσει την ΕΒΕ για να δίνει πελατεία στα κολλέγια αλλά και να συνεχίσει την αδιανομή του πλούτου για τους ισχυρούς”. Γι’ αυτό είπε ότι “δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Υπάρχει ψήφος για τη ζωή μας και την προοδευτική κυβέρνηση. Ετσι θα νικήσει ο δημοκρατικός λαός”.

Μίλησε, επίσης, ειδικά για το νομό Θεσπρωτίας: “Ο νομό σας έχει βγει έξω από το χάρτη. Το λιμάνι σας το ξεπούλησαν χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα. Δεν μας δίνουν καν τη σύμβαση.Δεν μάς λένε για ποιον λόγο δεν έχει υλοποιηθεί η παράδοση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.Εκλεισαν και το Πανεπιστημιακό Τμήμα της μετάφρασης και διερμηνείας. Η πόλη δεν έχει τη φρεσκάδα των νέων ανθρώπων. Οι αγρότες θα συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους; Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στους μεσάζοντες. Τα χωριά στους δήμους σας γίνονται φαντάσματα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν ένα στοιχειώδες εισόδημα. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με έργα μεγάλα και μικρά το αποδείξαμε εμείς κατά την κυβέρνησή μας. Τώρα οι πόροι πάνε σε λίγους και ισχυρούς”.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη σιγουριά ότι “εμείς αυτήν την πορεία θα την αντιστρέψουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε για τους πολλούς να μην ζει η μεσαία τάξη με κουπόνια. Ηρθε η ώρα να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας.

In this article

Join the Conversation