Ψήφισμα της αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», για Δωδώνη και Μνημόνιο

Το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», αφού ενημερώθηκε για το ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ)- με το οποίο η κορυφαία οργάνωση αποδήμων Ηπειρωτών εκφράζει την κατηγορηματική...

Το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», αφού ενημερώθηκε για το ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ)- με το οποίο η κορυφαία οργάνωση αποδήμων Ηπειρωτών εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος- και παίρνοντας υπόψη τις αυξανόμενες αντιδράσεις των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς στα νέα μέτρα λιτότητας που προανήγγειλε η κυβέρνηση, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

 

Η Αδελφότητα «Το Ηρωϊκό Σούλι», στέκεται αλληλέγγυα στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011– 2015 (γνωστό και ως Μνημόνιο 2), που προωθείται από την κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικας. Τα μέτρα του Μνημονίου Νο 2, που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων. Επίσης, με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας κρίσιμης εθνικής σημασίας, εκποιείται καρπός του μόχθου και των θυσιών του ελληνικού λαού.

Η Αδελφότητα «Το Ηρωϊκό Σούλι», συντασσόμενη με όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στο περιεχόμενο του Μνημονίου Νο 2, καλεί τον βουλευτή που εκλέγεται στο νομό Θεσπρωτίας καθώς και όλους τους Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων, να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή τέτοια βάρβαρα- για το λαό και τη χώρα- μέτρα, τιμώντας έτσι την ψήφο που τους εμπιστεύθηκαν οι ψηφοφόροι τους από την Ήπειρο και όχι μόνο. Εξάλλου, η μεθόδευση ψήφισης του νέου Μνημονίου- όπως και του αρχικού- θέτουν ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις.

Παράλληλα, η Αδελφότητα, καλεί τα μέλη της και όλους τους Ηπειρώτες να εκφράσουν αποφασιστικά και οργανωμένα την αντίθεσή τους στα επερχόμενα μέτρα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της Αποδημίας, γιατί από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου και εγγράφονται υποθήκες για το μέλλον της νέας γενιάς. Η εντεινόμενη κρίση πλήττει πολλαπλάσια την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας – την Ήπειρο. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση, η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»- επιχείρηση κέραιας σημασίας για τους κατοίκους των Σουλιωτοχωρίων αλλά και όλους τους Ηπειρώτες- είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.

Λέμε καθαρά, ΟΧΙ στα μέτρα του Μνημονίου Νο 2, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι»

In this article

Join the Conversation