Σούλι | Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισήμων και επισκεπτών, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Σούλι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου. Το παρόν...

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισήμων και επισκεπτών, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Σούλι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Ο Γ. Γ. ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Ηπείρου – Δυτική Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, o αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Σουλίου, Πάργας, Δωδώνης, Πρεβεζας και Κόνιτσας Γιάννης Καραγιάννης, Νίκος Ζαχαριάς, Χρήστος Ντακαλέτσης, Νικος  Γεωργάκος και Νίκος Εξσρχου αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος προσκυνητών.

Το προγραμμα περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό από τoν Δήμαρχο Σουλίου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ο 10ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Ειχαν προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου, εκδηλώσεις στην Παραμυθιά. Δειτε το σχετικό βίντεο εδω.




In this article

Join the Conversation