Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Δελτίο τύπου

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν την απαιτητική δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεμάτοι όνειρα για τη ζωή τους και το επαγγελματικό τους μέλλον. Έφτασαν μέχρι εδώ έχοντας εργαστεί σκληρά για την προετοιμασία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και όλοι μας οφείλουμε να τους συγχαρούμε ήδη για αυτό. Όπως και τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους που με την υλική, πνευματική και ηθική υποστήριξη που τους παρέχουν, έχουν όλοι συμβάλλει στο να έχουμε μια νέα γενιά με υψηλό επίπεδο γνώσεων στη χώρα μας.

Αυτά τα παιδιά που σήμερα ξεκινούν το όμορφο ταξίδι της ενήλικης ζωής τους, είναι το μέλλον μας. Ως Πολιτεία οφείλουμε να τους ακούμε, να συναισθανόμαστε τις αγωνίες τους και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να τους διασφαλίζουμε μόνιμα ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, για να ανθίσουν οι τεράστιες δυνατότητές τους και όχι ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αποκλεισμών. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα ισότητας και ποιότητας που θα σέβεται τους κόπους και τις προσδοκίες τους και όχι ένα σύστημα που δίνει ευκαιρίες μόνο σε λίγους αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολλών.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στη δοκιμασία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες. Τους προτρέπω να μπουν στη δοκιμασία με τόλμη, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση, τις λίγες αυτές μέρες που διαρκεί, πριν έρθει το καλοκαίρι που θα βάλουν μπρος τα όνειρά τους και θα αρχίσουν να παίρνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή τους στα χέρια τους. Να ξέρουν πάντα ότι, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ στη ζωή. Να ξέρουν ακόμα ότι εμείς οι μεγαλύτεροι τους έχουμε ανάγκη, τη νέα γενιά, τις προοδευτικές της ιδέες και τη δυναμική της!

Δύναμη, αισιοδοξία και καλή επιτυχία παιδιά!



In this article

Join the Conversation