Ιδιαίτερα αισθητή η απουσία του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα από τις εορτές Σουλίου | Γράφει ο Ηλιας Βεζδρεβάνης

...επί δεκαετίες προσήρχετο στον ιερό χώρο του Σουλίου και κατέθετε στεφάνι στο Σουλιωτικο Μνημείο...

Για μια ακόμη φορά ετελέσθησαν με λαμπρότητα την 28 Μαΐου οι ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ. Με την φροντίδα και τα «τρεξίματα» του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. ΠΙΤΟΥΛΗ, του Δημάρχου Σουλίου κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και του Βουλευτού κ. Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ το εορταστικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε με θρησκευτική ευλάβεια.

Μάλιστα με τα καλύτερα λόγια εσχολιάσθηκε η ομιλία τόσο του κ. Θ. Πιτούλη, όσον και του κ. Καραγιάννη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των ΕΟΡΤΩΝ, που εφέτος ήταν αφιερωμένες στον ηρωικό θάνατο του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, καθώς συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από το θάνατό του.

Όσοι κάθε χρόνο οδηγούμε προσκυνητικά τα βήματά μας στον Ηρωικό χώρο του Σουλίου και τιμούμε το Σουλιώτικο έπος διαπιστώσαμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την Εμβληματική ΑΠΟΥΣΙΑ από τις εορτές τον Σουλιώτη στρατηγό ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ.

Ο Στρατηγός επί δεκαετίες προσήρχετο στον ιερό χώρο του Σουλίου και κατέθετε στεφάνι στο Σουλιωτικο Μνημείο. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια κατέθετε το στεφάνι μαζί με την μικρή του εγγονή ΑΘΗΝΑ.

Βέβαια η οικογένεια του στρατηγού με τον γιο του Κώστα Τζαβέλλα, την νύφη του κ. Μαρία και την μικρή Αθήνα (που μόνη της κατέθεσε στεφάνι) άνοιξαν το ΤΖΑΒΕΛΛΕΪΚΟ Σπίτι – Μουσείο και εδέχτηκαν το πλήθος των επισκεπτών.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ, όμως , του Στρατηγού ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή.



In this article

Join the Conversation