Και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

«Μαζί για την Ηγουμενίτσα» το όνομα της παράταξης

Την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε και επίσημα ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας. Παράλληλα στη διάρκεια συνέντευξη τύπου παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο της παράταης και ανέπτυξε τις βασικές αρχές του συνδυασμού του.

«Μαζί για την Ηγουμενίτσα» είναι το όνομα της παράταξης ενώ τα πέντε χρώματα που επιλέχθηκαν για το λογότυπο αναφέρονται στις πέντε δημοτικές ενότητες που απαρτίζουν τον Δήμο και στους πέντε βασικού τομείς του προεκλογικού προγράμματος το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης.

Ο Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία συνεργατών του, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις αρχές του συνδυασμού, παρουσίασε το λογότυπο και τη σημασία του, καθώς και την ιστοσελίδα του συνδυασμού, μέσω της οποίας θα γίνεται και διάλογος με τους πολίτες.

«29 χρόνια από τότε που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας, αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια, μπαίνω από εσωτερική ανάγκη και από βαθιά αίσθηση καθήκοντος» ανέφερε ο Αντώνης Μπέζας εξηγώντας έτσι την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο.

Ο ίδιος μίλησε για ένα χρέος προς τον τόπο το οποίο επιθυμεί να εκπληρώσει ενώ τόνισε πως μέσα από την αυτοδιοίκηση ασκεί κανείς πολιτική για την αληθινή ζωή.

«Ο Δήμος μας σήμερα δεν είναι απλά σε κρίση, είναι σε παρακμή. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από εδώ. Εγώ όμως αποφάσισα να γυρίσω στην Αυτοδιοίκηση για να τους ξαναφέρω πίσω, εδώ στην Ηγουμενίτσα. Γιατί αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθήσω, όσο κανείς άλλος» τόνισε στη συνέντευξη και στη συνέχεια μίλησε για συμφωνία εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένες αρχές:

Αρχή πρώτη: Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού και για τα πάντα. Εδώ θα ισχύει το γνωστό: «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο».

Αρχή δεύτερη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Ο αντίπαλος, δεν είναι ο εχθρός μας.

Αρχή τρίτη: Πρέπει να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αρχή τέταρτη: Ο Δήμος μας, η Ηγουμενίτσα, το Μαργαρίτι, ο Παραπόταμος, η Πέρδικα και τα Σύβοτα, είναι οι άνθρωποί του. Και οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό.

Αρχή πέμπτη: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Θα χτίσουμε το αύριο, μόνο αν συμμετέχουμε στο σήμερα. Ο Δήμαρχος είναι μόνο ο διευθυντής ορχήστρας. Η αλλαγή έρχεται από κάτω προς τα πάνω. Απ’ όλους μαζί!

Ο Αντώνης Μπέζας τόνισε ότι συγκροτεί μία ισχυρή ομάδα δουλειά που με φρεσκάδα, μεράκι και γνώσεις θα δουλέψει για να κάνει την Ηγουμενίτσα έναν μεγάλο Δήμο.



In this article

Join the Conversation