Το στοίχημα για την επόμενη μέρα | Γράφει η Μάγδα Τάτση

Αρθρογραφία

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν ο πρώτος σταθμός στον αγώνα μας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη το κύριο μέσο έκφρασης όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του κατά 45% κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 220 χιλιάδων νέων ψηφοφόρων.

Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στόχος μας είναι να σπάσει ο μηχανισμός του φόβου για τα χειρότερα και να υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης η οποία θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα εργαστεί για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και μια ανταγωνιστική οικονομία και θα μειώσει τις ανισότητες.

Η ανθρωπότητα βιώνει διαδοχικές κρίσεις ,οι οποίες δημιουργούν νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία. Είναι απαραίτητο να θέσουμε τις βάσεις για ένα εξωστρεφές ,παραγωγικό μοντέλο.

Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτό απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές, όπως για παράδειγμα είναι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που θα επιτρέψει τη διάχυση της παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ σε όλη την κοινωνία μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων από δήμους, αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς αλλά και τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Έτσι διασφαλίζουμε ότι η παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι προνόμιο μόνο των λίγων εκλεκτών και παράλληλα προστατεύουμε τους πολίτες από τις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών ενέργειας, δίνοντας επιπλέον κίνητρα εξοικονόμησης και κάνοντας πράξη την κοινωνικά δίκαιη, πράσινη μετάβαση.
Πιστεύουμε, επίσης ακράδαντα,πως είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε:
-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά καθώς και έκτακτη φορολογία των εταιρειών όπως είναι οι τράπεζες και οι εταιρίες ενέργειας, που παρουσίαζαν υπερκέρδη την ώρα που οι πολίτες έβλεπαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την αύξηση των τιμών ενέργειας, τον πληθωρισμό και τα συνεχώς αυξανόμενα επιτόκια.
-Ελάφρυνση των βαρών στη μισθωτή εργασία μέσω της μείωσης των εισφορών, για να έχουμε καλύτερους μισθούς και αντιμετώπιση του εκτεταμένου φαινομένου της μαύρης εργασίας.
-Μείωση του φόρου στις οικογένειες με παιδιά για να δώσουμε κίνητρα και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

Επιπρόσθετα είναι πολύ σημαντικό να διασυνδέσουμε τον τουρισμό με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα με τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση.

Να βάλουμε ποιοτικούς μετρήσιμους στόχους έτσι ώστε όσοι γεύονται τα ποιοτικά μεταποιημένα προϊόντα μας, να γίνονται στη συνέχεια πρεσβευτές στη χώρα τους, δίνοντας προστιθέμενη αξία στον τουρισμό ενισχύοντας τις εξαγωγές, και αυξάνοντας τα έσοδα σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ενίσχυση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό καθώς και διασώστες ΕΚΑΒ,καθώς την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στις λίστες της ντροπής περιμένοντας για ένα χειρουργείο.Έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο η Ελλάδα να κατατάσσεται στην ομάδα των ανατολικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες υγείας και τις υψηλότερες ανικανοποίητες ανάγκες.

Τώρα ήρθε η ώρα της αναγέννησης του ΕΣΥ με τη διάθεση 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία,ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά,παροχή κινήτρων για ουσιαστική φροντίδα υγείας στα νησιά, που υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες καθώς και στις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και κάλυψη των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση,στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης καθώς και ισχυρές δομές ειδικής αγωγής.

Θα δώσουμε αγώνα απέναντι στις ανισότητες, για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον με καλές θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα.
Θα δώσουμε αγώνα για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Θα δώσουμε αγώνα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των ανισοτήτων και την προάσπιση της Δημοκρατίας!
Σας καλώ όλους να δώσουμε την μάχη για να βγούμε από το τέλμα!
Για να οδηγήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ στην πρόοδο και την ευημερία!

Με αίσθημα ευθύνης,
με δύναμη,αποφασιστικότητα και αισιοδοξία,

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ!

Τάτση Μαγδαληνή(Μάγδα)
Υποψήφια Βουλευτής
Επικεφαλής ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



In this article

Join the Conversation