Φαβορί η Σφιόντεκ, «πληρώνει» 26.00 η Μαρία Σάκκαρη

Στο Γουίμπλεντον

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα στην αντισφαίριση και το πιο γνωστό. Ξεκινάει στο τέλος Ιουνίου και ολοκληρώνεται ως τον Ιούλιο. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Club στο Γουίμπλεντον της Αγγλίας. Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά του έτους. Προηγούνται πάντοτε το Αυστραλιανό και το Γαλλικό Όπεν, ενώ η σεζόν ολοκληρώνεται με το Αμερικανικό Όπεν.

Οι διοργανωτές του θεσμού ανακοίνωσαν τις πρώρες κάρτες ελευθέρας για το φετινό event. Σε αυτές δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Δόθηκαν κάρτες στις βρετανίδες Κέιτι Μπάουλτερ, Τζόντι Μπούρατζ, Χάριετ Νταρτ, Κέιτι Σουόν, Χέδερ Γουότσον, στην Αμερικανίδα Βίνους Γουίλιαμς, στην Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα και απομένει μια θέση.

Η Ίγκα Νατάλια Σφιόντεκ βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το Γαλλικό Όπεν (2020, 2022, 2023) και είναι η πρώτη Πολωνή πρωταθλήτρια στην ιστορία σε μονό Grand Slam. Με τον τίτλο της στο Γαλλικό Όπεν, έγινε επίσης η νεότερη πρωταθλήτρια μονού στο τουρνουά από τον Ραφαέλ Ναδάλ το 2005 και η νεότερη γυναίκα πρωταθλήτρια μονού από τη Μόνικα Σέλες το 1992. Το 2022 κατέκτησε επίσης το Αμερικανικό Όπεν, προσθέτοντας ένα ακόμα Grand Slam στην τροπαιοθήκη της. Δεν έχει κατακτήσει ακόμη κάποιο Γουίμπλεντον, κάτι που σαφέστατα αποτελεί στόχο της. Σύμφωνα με τις διεθνείς αποδόσεις στοιχημάτων τένις, η Σφιόντεκ είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το φετινό event σε απόδοση 4.50.

Η Μαρία Σάκκαρη προσφέρεται σε απόδοση 26.00 για να κατακτήσει το Γουίμπλεντον. Θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, ενώ στο παρελθόν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Εχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ διοργάνωσης (στο Ρολάν Γκαρός και στο Αμερικανικό Όπεν το 2021). Επίσης, έχει αγωνιστεί 7 φορές σε τελικό τουρνουά της WTA αλλά έχει κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο έναν τίτλο, στο Μαρόκο το 2019.

Το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Mετά την γενιά της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά ακολουθεί αυτή της Μιχαέλας Λάκη, τρανή απόδειξη οι επιτυχίες της που δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες. Στο παρελθόν είχε πολλές καλές διακρίσεις σε επίπεδο κάτω των 18. Η πιο σημαντική από όλες ήταν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tennis Europe, όπου σήκωσε το τρόπαιο. Το 2020 πήρε πρώτη φορά μέρος σε Grand Slam. Η νεαρή αθλήτρια φαίνεται πως θα έχει ένα λαμπρό μέλλον στο τένις και σύντομα θα κατακτήσει τα μεγάλα γήπεδα του κόσμου.

In this article

Join the Conversation