Άρχισαν τα όργανα για Καποδιστριακούς Δήμους της Θεσπρωτίας

Έκθεση ορκωτών λογιστών φανερώνει οικονομική διαχειριστική ανεπάρκεια σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους της Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σε Παραπόταμο, Μαργαρίτι και Πέρδικα,...

Έκθεση ορκωτών λογιστών φανερώνει οικονομική διαχειριστική ανεπάρκεια σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σε Παραπόταμο, Μαργαρίτι και Πέρδικα, αρκετά μεγάλα ποσά είναι αδιευκρίνιστα και χωρίς αιτιολόγηση. Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με σημερινό έκτακτο συμβούλιο, εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης μηνύσεων προς πάσα υπεύθυνο. Τα στοιχεία μιλούν για τεράστια ποσά. Μόνο στον Παραπόταμο το  έλλειμμα για το 2010 ανέρχεται στις 220.000 €.

Αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν καταχωρήθηκαν στο τηρούμενο βιβλίο ταμείου και δεν αιτιολογήθηκε ο σκοπός τους, ασφαλιστικές εισφορές και παρακρατούμενοι φόροι των οποίων τα στοιχεία δεν τέθηκαν υπόψη των ορκωτών λογιστών, κρατήσεις Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τις οποίες είτε δεν εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα Πληρωμής είτε καταχωρήθηκαν δυο φορές στο ταμείο καθώς και άλλα, συνθέτουν μια εικόνα κατασπατάλησης.

Το θέμα δείχνει να είναι σοβαρό και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν στα ποσά αυτά προσθέσουμε και ανείσπρακτα δημοτικά τέλη, τότε η οικονομική ζημιά είναι τεράστια.

Τελικά, ένας έλεγχος από ορκωτούς λογιστές ποτέ δεν κάνει κακό και ίσως θα έπρεπε το δρόμο που ακολουθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, να ακολουθήσουν όλοι οι Δήμοι ανά την Ελλάδα έστω και αν δεν υπάρχει προφανής λόγος.

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!