Μηνύσεις και διαχειριστικός έλεγχος στην Ηγουμενίτσα

Σε πλήρη διαχειριστικό έλεγχο αναμένεται να οδηγηθεί ο δήμος Ηγουμενίτσας, μετά την έκθεση φωτιά των ορκωτών λογιστών για το έλλειμμα που εντόπισαν σε Παραπόταμο, Μαργαρίτι και Πέρδικα. Ο...

Την παραπάνω άποψη μου ενισχύει, τόσο η ανάλυση των ευρημάτων , αλλά και το μέγεθος αυτών , χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κριτήριο για οποιαδήποτε απάλειψη των όποιων ευθυνών», σημειώνει ο κ. Λώλος και διευκρινίζει πως σχετικά με το ποσό των 11.750,32 ευρώ που δεν καταχωρήθηκε στο τηρούμενο σχετικό βιβλίο του Δήμου , οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έλαβε την έγγραφη ειδοποίηση από τον αρμόδιο Φορέα για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες , αλλά διαπιστώθηκε η απόδοση του στον Δήμο (στο τέλος του έτους), από το αντίγραφο κίνησης του Τραπεζικού λογαριασμού (extrait) με το κλείσιμο του Οικονομικού έτους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε πλέον να καταχωρηθεί, ως έσοδο του 2010 με το νέο έτος.

Πιο περίπλοκη δείχνει η κατάσταση για την πρώην κοινότητα Πέρδικας. Ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Πάκος αποποιείται κάθε ευθύνης, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο ίδιος είχε καταθέσει προ τριμήνου περίπου μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που τυχόν ενέχεται σε οικονομικά αδικήματα της πρώην Κοινότητας.

Μάλιστα τον Μάρτιο είχε υποβάλλει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαχειριστικό έλεγχο. Αφορμή κατά τον ίδιο ήταν το γεγονός ότι υπάλληλος της Κοινότητας Πέρδικας κατέθεσε εκ των υστέρων (κι ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος των Ορκωτών) χρηματικό ποσό στο Ταμείο του Δήμου Ηγουμενίτσας που αφορούσε το οικονομικό έτος 2010 καθώς και το ότι δεν είχαν αποδοθεί κρατήσεις μισθοδοσίας.

«Ο κ. Δήμαρχος ως Προϊστάμενος των υπαλλήλων του Δήμου οφείλει να πράξει τα οριζόμενα από το Νόμο. Είμαι βέβαιος πως αν προκύψουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Τα χρήματα των δημοτών είναι ιερά και ουδείς έχει το δικαίωμα να τα εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος. Και ένα μήνυμα που πιθανόν αφορά κάποιους, το Δελφικό παράγγελμα : «ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΑΠΕΧΟΥ», αναφέρει τώρα σε δήλωσή του ο κ. Πάκος

In this article

Join the Conversation