Ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων: Το τουριστικό προϊόν της Παραμυθιάς πρέπει να στηριχθεί και να προβληθεί

Στον τουρισμό της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου, αναφέρθηκε με άρθρο του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου Χρήστος Ζήγος. Στο άρθρο του αναφέρονται όλα όσα έχουν...

 

1) Στη Γλυκή ο ποταμός Αχέρων με τις πηγές, τη Σκάλα της Τζαβέλαινας και τις πύλες του Άδη γνωστά από τη μυθολογία. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας έχει συγκεκριμένη πρόταση για τη σωστή αξιοποίηση του ποταμού και διαχείριση των επισκεπτών κατά τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο. 

2) Το Σούλι με τους ιστορικούς οικισμούς με τα πετρόχτιστα σπίτια των οπλαρχηγών, το Κούγκι και το κάστρο και την ένδοξη ιστορία τους. (Ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή του Μαΐου ).

3) Την πόλη της Παραμυθιάς με τα βυζαντινά λουτρά, το αξιόλογο ιστορικό αρχείο που είναι επισκέψιμο στο παλιό Διοικητήριο. Το κάστρο του Άη -Δονάτου, τον πύργο της Κούλιας κλπ. Μεγάλο μέρος της πόλης διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα αρχοντόσπιτα και τα καλντερίμια της.

4) Τα στενά του Καλαμά με τους νερόμυλους και τα υπέροχες διαδρομές στους παρακαλάμιους οικισμούς Πλακωτή, Μενίνα κτλ..

5) Τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα όμορφα χωριά που διατηρούν το ηπειρώτικο στοιχείο και τα έθιμα όπως είναι το Πολύδροσο, η Οσδίνα, η Αμπελιά, η Τσουρίλα και πολλά άλλα.

6) Τον μητροπολιτικό ναό εντός του οποίου φυλάσσετε μέρος των λειψάνων του Αγίου Δονάτου προστάτη της Παραμυθιάς. Το μοναστήρι των Παγανιών κοντά στην Πετροβίτσα και το μοναστήρι της Μίχλας μετά το Πολύδροσο, την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας στην Παραμυθιά.

7) Η Ελαία από τις αρχαιότερες πόλης της Θεσπρωτίας και η αρχαία Φωτική.

8) Το βουνό Γκορίλα με υψόμετρο 1658 μ. που προσφέρετε για ορειβασία -αναρρίχηση και πεζοπορία και Mountain bike.Επίσης στον γκορίλα θα μαζέψετε τσάι, ρίγανη, αρωματικά φυτά και βότανα. Τα βουνά της Παραμυθιάς είναι πλούσιος κυνηγότοπος με αγριογούρουνα λαγούς, πέρδικες, μπεκάτσες κτλ και προσελκύουν πολλούς κυνηγούς.

9) Δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δράσεις στη φύση όπως κανό -καγιάκ στα ποτάμια, ιππασία στον ιππικό όμιλο και στο κέντρο ιππασίας στην ποταμιά και ανεμοπτερισμό.

10) Τοπική ηπειρώτικη κουζίνα με βιολογικά κρέατα ελευθέρας βοσκής θα βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής επίσης και τοπικά προϊόντα, φέτα, κεφαλοτύρι, μέλι, ελιές, λάδι, αμύγδαλα, καρύδια, κρασί, τσίπουρο κτλ.

11) Σύγχρονα τουριστικά καταλύματα με όλες τις ανέσεις στην Παραμυθιά, στη Γλυκή και σε πολλά χωριά, να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη προσφέροντας οικογενειακή φιλοξενία.

12) Για την ψυχαγωγία σας έχει τα καλύτερα κέντρα διασκέδασης για κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μπάρ disco, και στα χωριά τα καλύτερα πανηγύρια με τοπικά δημοτικά και λαϊκά συγκροτήματα με αποκορύφωμα την εμποροπανήγυρη ΛΑΜΠΟΒΟ την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πλήρες τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές και για όλα τα γούστα.

Ο Χρήστος Ζήγος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου

In this article

Join the Conversation