Κινητοποίηση για τη διάσωση τραυματισμένου πελαργού στο Παγκράτι Παραμυθιάς | Φωτογραφίες

Μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ

To πρωί του Σαββάτου στις 3 Ιουνίου 2023, μετά από κλήση του προέδρου Δ.Δ Παγκρατίου για ένα νεαρό τραυματισμένο λευκό πελαργό (Ciconia ciconia), το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου εντόπισε το πτηνό και το μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο.

Ο πελαργός έφερε βαρύ τραύμα στο πόδι, αλλά χωρίς εμφανή σοβαρά τραύματα στον κορμό και στις φτερούγες του. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ. Ο τραυματισμένος πελαργός αποστάλθηκε στην Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και παραλήφθηκε από αρμόδιους του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ. Αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγειάς του.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τον κ. Νίκο Σωτηρίου πρόεδρο του χωριού που εντόπισε τον πελαργό και κάλεσε άμεσα, τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Καλόγηρο που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό εθελοντικά, το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για την μεταφορά του, καθώς και το Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ για την άμεση περίθαλψή του στην Αθήνα.

In this article

Join the Conversation