Δ. Κακιούζης | “Οι άνθρωποι της Παραμυθιάς με κέρδισαν από τη πρώτη στιγμή

Συνέντευξη στον Δονάτο Κωσταρά και στο basket24

Ο Διονύσης Κακίουζης, η πρώτη μεταγραφή της Παραμυθιάς για την ερχόμενη σεζόν, μίλησε στο Basket247 και τον Δονάτο Κωσταρά και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και για το επίπεδο των Εθνικών κατηγοριών, ώντας ένας από τους πλέον βετεράνους αυτών των κατηγοριών.

Who is Διονύσης Κακιούζης;

Ο Διονύσης, γεννημένος στις 13/1/1985 και ύψους 1.85, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νικόπολη Πρέβεζας. Ακολούθως αγωνίστηκε μια χρονιά στην ομάδα της Βόνιτσας με υποσχετική και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Κεφαλονιά, η οποία συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ένα έτος μετά εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Γ.Ε. Αγρινίου συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ. Επόμενος «σταθμός» για τον Κακιούζη ήταν ο Πανερυθραϊκός, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Τις σεζόν 2010-11 και 2011-12 ο Κακιούζης πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Κ.Ο Χολαργού. Το 2012-2013 αγωνίστηκε στον Α.Ο. Βόνιτσας όπου κατέκτησε με την ομάδα του το Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Τη σεζόν 2013-2014 επέστρεψε στη Νικόπολη Πρέβεζας, παραμένοντας εκεί για 1 σεζον, αφήνοντας την ομάδα της Πρέβεζας για να επιστρέψει στον Α.Ο. Βόνιτσας για τη σεζόν 2014-2015 όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2017. Το διάσττημα 2017-2019 αποτελούσε βασικό κομμάτι της προσπάθειας της Νικόπολης Πρέβεζας στη Γ’ Εθνική. Τη σεζόν 2019-20 επέστρεψε στον Α.Ο. Βόνιτσας όπου παρέμεινε εκεί για 1 χρόνο. Από το 2020 μέχρι και την περασμένη σεζόν αποτέλεσε σημαντικό “γρανάζι” στην Α.Ε. Καναλακίου, όπου αγωνιζόταν στη Γ΄Εθνική.

Πώς νιώθεις για την μεταγραφή σου στην Παραμυθιά? Ποιοι είναι οι στόχοι σου προσωπικά και σε ομαδικό επίπεδο για την ερχόμενη σεζόν?

Είμαι πόλυ χαρούμενος που έγινα μέλος της Κ.Α.Ε. Παραμυθιά. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου ταιριάζουν με αυτές των ανθρώπων της ομάδας, που με “κέρδισαν” από τις πρώτες μας επαφές κιόλας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν -διοίκηση και προπονητής- και με έφεραν στην ομάδα.

Έχεις παίξει στις εθνικές κατηγορίες για αρκετό διάστημα στην καριέρα σου, πού θεωρείς ότι βρίσκεται το επίπεδο πλέον?

Η αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών φέρνει ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία καθώς αρκετοί αθλητές επέλεξαν να “κατέβουν” κατηγορίες, ο αριθμός των ομάδων μικραίνει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το επίπεδο, η ποιότητα του μπάσκετ και η ανταγωνιστηκότητα. Περιμένουμε πώς και πώς να “μετρήσουμε” τις δυνάμεις μας σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Είσαι 38 ετών. Πώς νιώθεις σωματικά και πνευματικά για μια ακόμη απαιτητική σεζόν στη National League 2, τη πρώτη με τα χρώματα της Παραμυθιάς?

Η ηλικία είναι απλάς ένας αριθμός. Σίγουρα σωματικά και πνευματικά βρίσκομαι σε υηλό επίπεδο και ανυπομονώ να προσφέρω το 100% των δυνατοτήτων μου για την Παραμυθιά.

Ο κόσμος της Παραμυθιάς έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία στην ομάδα της πόλης. Πώς νιώθεις πού θα παίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό γεμάτο πάθος για την ομάδα?

Όταν αγωνίζεσαι σε γήπεδα γεμάτα κόσμο είναι πολύ όμορφο. Περνώντας ως αντίπαλος από τη Παραμυθιά, αναγνώρισα την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου για την ομάδα και ανυπομονώ να παίξω σε ένα κατάμεστο κλειστό!

Τέλος, ο guard της Παραμυθιάς είχε ένα μήνυμα για τους φιλάθλους της ομάδας: “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”

In this article

Join the Conversation