Η Παραμυθιά στις περιοχές που το ΕΚΑΒ ενισχύεται με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξεκίνησε τη ταχύρρυθμη εκπαίδευσή του προσωπικού

Τη διαδικασία της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι 199 διατιθέμενοι ή αποσπώμενοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμη και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι, βάσει της κατεπείγουσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων συγκεκριμένων νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων αφορά αρχικά τις εξής περιοχές: Παραμυθιά, Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Σάμος, Κως, Λέρος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αταλάντη, Πύλος, Φιλιατρά, Καστοριά, Φλώρινα, Διδυμότειχο, Θάσος, Ανώγεια, Λιτόχωρο, Πολύγυρος, Κασσάνδρεια, Μουδανιά, Φιλιππιάδα, Ιστιαία, Κύμη, Κάρυστος, Θήβα, Κύθηρα, Φάρσαλα, Ελλασόνα, Σκιάθος, Ακράτα, Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ξυλόκαστρο, Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΝΠ για την ενίσχυση των ασθενοφόρων, «το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ε.Κ.Α.Β. και των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και οι οικείοι Ο.Τ.Α. μεριμνούν για την εξασφάλιση καταλύματος για το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό και βαρύνονται, αντιστοίχως, με κάθε σχετική δαπάνη. Η σχετική δαπάνη δύναται να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά διανυκτέρευση με απόδοση λογαριασμού».In this article

Join the Conversation