Παναγιώτης Δαγκάκης | “Έδρες σαν τη Παραμυθιά με εξιτάρουν”

Συνέντευξη στον Δονάτο Κωσταρά και στο basket247

Ο rookie στη National League 2 και νεοαποκτηθείς από τη Κ.Α.Ε. Παραμυθιά, Παναγιώτης Δαγκάκης, μίλησε στο Basket247 και το Δονάτο Κωσταρά για τη μπασκετική του σταδιοδρομία και όχι μόνο.

Παναγιώτη, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μπάσκετ;

Ξεκίνησα από την ηλικία των 7 ετών στην ομάδα της Ασπροβάλτας όπου αγάπησα το άθλημα και μεταπήδησα στον Αριστοτέλη Σταύρου στην ηλικία των 13 επειδή είχε αγωνιστικό τμήμα. Έπαιξα στα παιδοεφηβικά τμήματα του Αριστοτέλη Σταύρου και στα 15 έκανα το ντεμπούτο μου στην αντρική ομάδα που αγωνιζόταν στη Β’ ΕΚΑΣΘ.

Η Παραμυθιά είναι η δεύτερή σου ομάδα και η πρώτη σε επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών, πώς νιώθεις για αυτή τη νέα πρόκληση στο απαιτητικό πρωτάθλημα της National League 2;

Aγωνιζόμουνα τα τελευταία 4 χρόνια στην αντρική ομάδα του Αριστοτέλη στη Β’ ΕΚΑΣΘ. Σαφώς το επίπεδο στη National League 2 είναι καλύτερο και είμαι έτοιμος να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου.

Είσαι φοιτητής στα Γιάννενα, πώς συνδυάζεις σπουδές με μπάσκετ;

Είμαι φοιτητής στο τμήμα νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με σωστό πρόγραμμα μπορείς να συνδυάσεις σπουδές και μπασκετ και να είσαι εξίσου αποδοτικός και στα 2.

Η Παραμυθιά είναι μια “καυτή” έδρα, από τις πιο ζεστές της κατηγορίας. Πώς νιώθεις που θα αγωνίζεσαι σε τέτοιο περιβάλλον;

Έδρες σαν της Παραμυθιάς με “εξιτάρουν” και με ωθούν στο να αποδίδω το 100% μέσα στο γήπεδο!

Ποιος παίκτης είναι το πρότυπό σου;

Παίκτης-πρότυπο για εμένα είναι ο Derrick Rose, γιατί πάντα θαύμαζα την εκρηκτικότητα και την αλτικότητα του αλλά και την αθλητική του νοοτροπία, παρά τα εμπόδια που συνάντησε δε σταμάτησε να αγωνίζεται ποτέ.

Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις το παιχνίδι σου με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν;

Μαχητικότητα. Ομαδικότητα. Προσαρμοστικότητα.

Σίγουρα ο Παναγιώτης θα είναι ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν στη Γ’ Εθνική (Πλέον National League 2), έρχεται ως πρωτάρης και θέλει να δείξει την αξία του.”



In this article

Join the Conversation