Σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας γνωμοδοτεί για τα αιολικά πάρκα

Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θεωρείται δεδομένο ότι θα επικυρωθεί η αρνητική θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σήμερα Τρίτη θα συζητήσει και θα λάβει απόφαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σχετικά με την κατασκευή μεγάλων αιολικών πάρκων στα Θεσπρωτικά και τα Όρη Σουλίου.

Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θεωρείται δεδομένο ότι θα επικυρωθεί η αρνητική θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δημιουργία αιολικών πάρκων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αυτοδιοίκηση, φορείς και κόμματα καθότι θεωρούνται «μεγάλα και ασύμβατα με το περιβάλλον των περιοχών εγκατάστασης», όπως υποστηρίζουν όσοι εναντιώνονται στην δημιουργία τους. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει η διοίκηση της Αποκεντρωμένης Υπερπεριφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας που διορίζεται από την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, 36 νέες αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραγωγού έχουν κατατεθεί τους τελευταίους μήνες για την Ήπειρο. Η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά αιολικά πάρκα αλλά και υδροηλεκτρικά έργα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές αιτήσεις εστιάζουν στην περιοχή της Κόνιτσας.



In this article

Join the Conversation