Απο τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο Πόποβο Παραμυθιάς +Φωτογραφίες

Το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου εόρτασε το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία στο Πόποβο, το οποίο ανακαινίστηκε, σχεδόν εκ θεμελίων, πρόσφατα από Ποποβίτη, ο οποίος με πολύ μεράκι...

Το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου εόρτασε το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία στο Πόποβο, το οποίο ανακαινίστηκε, σχεδόν εκ θεμελίων, πρόσφατα από Ποποβίτη, ο οποίος με πολύ μεράκι και μόχθο προσωπικό κατόρθωσε ένα επίτευγμα. Και δεν σταματά, αλλά συνεχίζει ενθουσιωδώς την αναμόρφωση και αναγέννηση του χώρου.

Την παραμονή της εορτής εψάλη εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο τέλος του οποίου διατέθηκαν δωρεάν 400 και πλέον μερίδες φαγητού στο κόσμο, που είχε κατακλύσει το εξωκλήσι.

Πέρα από τα φαγητό και την κοινωνική επαφή, ο άριστα και πρωτότυπα διαμορφωμένος αύλειος, αλλά και εξωτερικός, χώρος του ξωκλησιού, προκάλεσε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες κατά την πανήγυρη και τον απόλαυσαν με την παραμονή τους μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Μιλώντας στον εσπερινό ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι την πιο βασική προτροπή, που μας στέλνει ο προφήτης Ηλίας από τα βάθη των χρόνων, είναι ότι “ήρθε η ώρα να σταματήσει η περιπλάνησή μας, σαν καταφρονημένων, σε μονοπάτια κακοτράχαλα στην άνυδρη έρημο της απιστίας και της αποστασίας από την πηγή της χαράς. Ήρθε η ώρα να σταματήσει η δραματική πορεία μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει η περιπλάνησή μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει ο κόσμος όλος. Η επιστροφή μας στον Θεό θα σημάνει νέα εποχή”.

Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία, όπου οι πιστοί ένιωσαν τον προφήτη Ηλία να τους καλεί να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής τους.

Η. Μ.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC





In this article

Join the Conversation