Αγκαλιάζοντας τη Θεσπρωτική Φύση | Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής

BINTEO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από την Στρατηγική της Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζει ένα βίντεο διάρκειας δύο περίπου λεπτών, στο οποίο αποτυπώνει εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Θεσπρωτίας, με στόχο να διαδώσει το μήνυμα της αγάπης προς τη φύση.

Μέσα από αυτό το βίντεο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί το κοινό να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής – και κάθε περιοχής, ενθαρρύνοντας την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με έμπνευση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επικοινωνίας των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΕΕΣ, Θεσπρωτής, Ευγενίας Γκόγκου και τον Θεσπρωτό φωτογράφο – εικονολήπτη Γιώργο Μαλαμίδη.

Η ομάδα δημιούργησε ένα μαγευτικό βίντεο, με εμβληματικά αλλά και ανεξερεύνητα τοπία της Θεσπρωτίας – από τις Βόθνες, τις πηγές του Αχέροντα, τις παραλίες των Συβότων, το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, κ.α – που αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο προς τη φύση, προσεγγίζοντας το θέμα της κλιματικής αλλαγής με έμφαση στην ανάγκη για συνεργασία και δράση.

Το μήνυμα του βίντεο είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και η ανάληψη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι όμορφες εικόνες της φύσης μας ενθαρρύνουν να σκεφτούμε πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί της με αρμονία και σεβασμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία και αντιμετώπιση καταστροφών. Είναι αξιέπαινο που προσανατολίζει την προσοχή του στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Συνειδητοποιώντας τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση, μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις και να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.




In this article

Join the Conversation