Το τοπικό ΚΚΕ (μ-λ) για την θεματολογία της Αλωνιάδας για τις ΑΠΕ.

Ανακοίνωση

Την ίδια στιγμή που η χώρα καίγεται για ακόμη μία φορά και μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι ΑΠΕ συνδέονται με αυτή τη μαζική καταστροφή, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της φετινής Αλωνιάδας Σεβαστού με θέμα των εκδηλώσεων … τις ΑΠΕ! Μία σειρά από περιοχές της χώρας καταστρέφονται και έχουμε μάλιστα και νεκρούς, είτε για να εγκατασταθούν μεγάλα πάρκα ΑΠΕ , είτε ξενοδοχειακές μονάδες, είτε γιατί έτσι κι αλλιώς το σύστημα που είναι υπεύθυνο, αφήνει το λαό και τα δάση στο έλεος των πυρκαγιών.

Οι ανεμογεννήτριες προωθούνται στα όρη Σουλίου, η μη υδροδότηση του Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς έγινε καθεστώς την ώρα που γεμίζει ο κάμπος με φωτοβολταικά και οι αγρότες στενάζουν κάτω από την καταστροφή των καλλιεργειών τους, οι κτηνοτρόφοι από τα βοσκοτόπια τους και ο λαός από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας για να κερδοφορεί το ξένο και ντόπιο Κεφάλαιο… Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για τον καλό και αναγκαίο χαρακτήρα τον ΑΠΕ μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων!

Εμείς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε αυτή τη στιγμή πόσο καλές θα είναι οι ΑΠΕ στο Σοσιαλισμό με … Κεντρικό Σχεδιασμό, παρά μόνο πόσο αναγκαίος είναι να ξεδιπλωθεί ο μαζικός αγώνας των κατοίκων σε κάθε περιοχή κόντρα στην υποβάθμιση της ΖΩΗΣ μας. Και φυσικά οι κάτοικοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Δημοτικές Παρατάξεις ούτε από τις Αριστερές που λειτουργούν με ανάθεση και προσπαθούν να ιδιοποιηθούν προεκλογικά το ζήτημα χωρίς να έχει ξεδιπλωθεί πουθενά ο αναγκαίος αγώνας που απαιτείται για το σταμάτημα της επέλασης.

Οι απόδημοι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με θέμα την Μετανάστευση (κορυφαία) και αρκετές άλλες, ενώ έχουν κάνει μία σειρά από ενέργειες που έδειξαν πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να συνδράμουν στην υπόθεση του λαού. Η συγκεκριμένη Αλωνιάδα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση εξυπηρετώντας τα αντίθετα συμφέροντα. Είναι και αυτό ένα σημείο των καιρών που πρέπει όμως να ανατραπεί από όλους εκείνους που δε χωράνε σε αυτό το μαύρο τοπίο και ιδιαίτερα από τη νεολαία.

κ.ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)



In this article

Join the Conversation