Σε ιδιώτη για 1+1 χρόνο οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 8,6 εκατομμύρια

Σε ιδιώτη θα οδηγηθούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ηπείρου μετά το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας τους. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου κατά πλειοψηφία αλλά και με αρκετές απουσίες.

Ο Σύνδεσμος μπορεί πλέον να προχωρήσει στον ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο οι Σταθμοί θα λειτουργήσουν από ιδιώτη για διάστημα ενός έτους με δυνατότητα προαίρεσης κι δεύτερου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 8,6 εκατομμύρια για τη διετία και ακριβώς στο μισό για τον έναν χρόνο.

Με την απόφαση αυτή όπως είπε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Καλαντζής διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής ενώ δίνεται επαρκής χρόνος στη νέα Διοίκηση του Φορέα που θα προκύψει τους πρώτους μήνες του νέου έτους να λάβει αποφάσεις χωρίς πίεση από τα γεγονότα.

«Δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για διαγωνισμό υπηρεσίας» είπε ο κ. Καλαντζής υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να μην διακοπεί η λειτουργία των ΣΜΑ και ανακύψουν προβλήματα.

Η μόνη διαφορετική φωνή που διατυπώθηκε ήταν από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος τόνισε ότι το κόστος για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι ήδη μεγάλο και μετά την εξέλιξη αυτή θα εκτοξευθεί. Υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για παράταση της δοκιμαστικής λειτουργίας ώστε στο διάστημα αυτό να γίνει πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία τους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η δοκιμαστική λειτουργία για τους ΣΜΑ Ζίτσας και Άρτας, στις αρχές Οκτωβρίου για τον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, στα τέλη Οκτωβρίου για τον ΣΜΑ Πωγωνίου και Γεωργίου Καραϊσκάκη και στα τέλη Δεκεμβρίου για τον ΣΜΑ Μετσόβου.

Στον ΣΜΑ Ιωαννίνων η δοκιμαστική λειτουργία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ενώ ο ΣΜΑ Πρέβεζας είναι σε φάση κατασκευής.




In this article

Join the Conversation