Στη βουλή η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Θεσπρωτίας απο το ΚΚΕ

Δελτίο τύπου

Διαστάσεις έχει πάρει η επιχειρηματική δράση που απλώνεται συνεχώς, με την παραχώρηση προς εκμετάλλευση όλων των προσβάσιμων παραλιών από την κτηματική υπηρεσία Θεσπρωτίας, τον ΟΛΗΓ Α.Ε. και την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας και άλλων περιοχών στις παραλίες λόγο του πανάκριβου κόστους τόσο για την είσοδο όσο και για την χρήση των υποδομών. Ορισμένες δε έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε ιδιωτικές, απαγορεύοντας μάλιστα την είσοδο σε επισκέπτες που δεν έχουν κάνει κράτηση, όπως στην παραλία «Μικρή Άμμος».

Μεγάλη δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους και επισκέπτες της Ηγουμενίτσας η πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει και την τελευταία ελεύθερη παραλία «ΕΛΙΑ» προς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υπήρξε άμεση αντίδραση τους με σχετικό υπόμνημα που υπογράφτηκε πάνω από 1.000 κατοίκους και με μαζική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, απαίτησαν την ανάκληση της σχετικής απόφασης της δημοτικής αρχής για παραχώρηση της συγκεκριμένης παραλίας σε ιδιώτες, και ταυτόχρονα την επανεξέταση όλων των αποφάσεων παραχώρησης. Η Δημοτική αρχή αγνόησε το αίτημα των κατοίκων επικαλούμενη την δυνατότητα παραχώρησης που της παρέχει η σχετική νομοθεσία.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι απόλυτα δικαιολογημένες, όπως και απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αίτημα τους να δίνεται η δυνατότητα στους λουόμενους της περιοχής να απολαύσουν την παραλία ελεύθερα, ανεμπόδιστα και δωρεάν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για:

– Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κτλ) στους καταπατητές επιχειρηματίες,

– Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς.

– Την καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και για την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού – ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια – και υπηρεσιών σε όλες τις παραλίες του Ν. Θεσπρωτίας με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Οι Βουλευτές
Έξαρχος Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος



In this article

Join the Conversation