Οι Σουλιώτες ανταμώνουν στις 18 Αυγούστου στα Ιστορικά Πηγάδια

Το προγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου συνδιοργανώνει με το Δήμο Σουλίου το φετινό «Αντάμωμα Σουλιωτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στα Ιστορικά Πηγάδια Σουλίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 16.30. Συγκέντρωση των επισκεπτών-προσκυνητών και ξενάγηση στα πλέον σημαντικά τοπόσημα και μνημεία του Σουλίου (Προτομές Ηρώων, Πηγάδια, Μούργκα, Οικία Τζαβελαίων, Κιάφα-Κάστρο, Αβαρίκος, Σαμονίβα, Βρέκε Βρετετίμε, Στρέθεζα, Φλάμπουρο, Άγιος Δονάτος-Κούγκι-Αγία Παρασκευή-Ζαβρούχου κλπ.). Στους πιο μακρινούς χώρους η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ των ιδιοκτητών τους. Την ξενάγηση θα κάνει ο Φιλόλογος- Συγγραφέας- Ερευνητής της Ιστορίας του Σουλίου και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαγγέλης Τσιρώνης.

Ώρα 20.00. Σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων, εκπροσώπων φορέων και εκπροσώπων απογόνων σουλιώτικων φαρών.

Ώρα 20.20. Ομιλία του σουλιώτη δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα.

Ώρα 20.30. «Η Κλασική Μουσική συναντά την Παράδοση» με το γνωστό Ωδείο του κ. Κωστή Λεοντάρη (Ιωάννινα). Θα εκτελεστούν παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια ανασυνθεμένα σε λυρική μορφή: βιολί: Κωστής Λεοντάρης, πιάνο: Λαμπρίνα Πρεβεζάνου, τραγούδι: Μαρία Τσιρώνη – σοπράνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

21.30: Λαϊκό πανηγύρι και ξεφάντωμα μέχρι τις αντοχές σας με την 6μελή και πανελληνίως γνωστή γιαννιώτικη Δημοτική Ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, ως καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, είναι βαθύς γνώστης, μελετητής και εκτελεστής της Παραδοσιακής Ηπειρώτικης Μουσικής.

Στο μεταξύ θα διατίθενται σουλιώτικα εδέσματα (σουβλάκια, ψητά κλπ) και ποικίλα ποτά σε τιμές σουλιώτικες (λαϊκές δηλαδή), με γρήγορη εξυπηρέτηση. Πιθανόν να ακολουθήσει λαχειοφόρος.

Ξενάγηση, είσοδος και χορός ελεύθερα.In this article

Join the Conversation