“10 Ερωτήσεις” στον Γεώργιο Ντάγκα, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη του Γιάννη Καραγιάννη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε τον Γεώργιο Ντάγκα, Αντιδήμαρχο και Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Η αγάπη για τον τόπο μου, τΟ ανήσυχο πνεύμα μου και η ανιδιοτελής θέληση για προσφορά με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πολιτική είναι ένας χώρος που πάντα με γοήτευε καθώς σε όλη την διαδρομή μου συμμετείχα ενεργά σε πολιτικές και κομματικές διεργασίες απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια. Οπότε η επιλογή μου είναι συνειδητή και όχι από ανάγκη ή από απαίτηση τρίτων.

2. Γιατί με το Γιάννη Καραγιάννη

Γιατί στα 4 χρόνια τής συνεργασίας μας γνώρισα έναν άνθρωπο εργατικό, δίκαιο, άριστο γνώστη της τοπικής κοινωνίας και τών προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει με διάθεση να προσφέρει και να δώσει λύσεις.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Α. Η βελτίωση των υποδομών για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων των συνδημοτών μας που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Ούτως ώστε οι νέοι μας είτε να μείνουν και να επενδύσουν πάνω στις επιχειρήσεις των πατεράδων τους, είτε να δημιουργήσουν καινούργιες. Καθώς ο Δήμος μας είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του ένας γεωργοκτηνοτροφικος δήμος.
Β. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα τού δήμου μας είναι η εξασφάλιση της πλήρης και ομαλής υδροδότησης τού. Και εδώ έχει ήδη δημοπρατηθεί ένα μεγάλο έργο ύψους 3 εκ ευρώ το οποίο θα λύσει κατά πολύ το θέμα που ανέφερα στην πόλη της Παραμυθιάς ενώ παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν δημοπρατηθεί έργα υδροδότησης σε πολλές περιοχές τού δήμου μας. Καθώς θεωρώ πως τό νερό είναι το ύψιστο αγαθό και η απρόσκοπτη χρήση του είναι αναγκαία σέ όλους τους πολίτες
Γ. Η τουριστική αναβάθμιση όλου του δήμου Σουλίου, ξεκινώντας από την Γλυκή το Σούλι αλλά και την παραμύθια. Θεωρώ πώς έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος . Η περιοχή μας ενδείκνυται για την βελτίωση και ανάπτυξη τόσο του εναλλακτικού τουρισμού όσο και τού θρησκευτικού

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς

Το σημαντικότερο θέμα της Παραμυθιάς είναι η βελτίωσης της εικόνας της Παραμυθιάς , το οποίο πιστεύω πως θα λυθεί με την συνολική πεζοδρόμηση τής οδού κ, Καραμανλή από το ύψος του παιδικού σταθμού έως το Γάλατα, και σέ συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του σχολείου Βούλγαρη, όπου αυτές οι δύο παρεμβάσεις θ αλλάξουν κατά πολύ προς το καλύτερο την εικόνα της Παραμυθιάς. Αν ανατρέξετε στα αρχεία των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου θα δείτε πώς αυτές ήταν και οι πρώτες μου επισημάνσεις ως δημοτικός σύμβουλος. Ως αναφορά το σχολείο Βούλγαρη το έργο προχωρά και παραδίδεται στο τέλος του χρόνου, για την πεζοδρόμηση δε της Κ. Καραμανλή έχει ετοιμαστεί η πλήρης μελέτη και έχει βρεθεί χρηματοδότηση για ένα μέρος υλοποίησης αυτής..

5. Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή

Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές κινηθήκαμε σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν φυσικά λάβουμε υπόψιν και τίς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα δύο χρόνια τής κρίσης της πανδημίας, καθώς εκείνο το διάστημα τα πάντα υπολειτουργούσαν. Το θέμα όμως δεν είναι τη λέω εγώ, αλλά τί έχουν καταλάβει και τί έχουν εισπράξει οι πολίτες.

6. Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, οσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ

Το ψηφοδέλτιο της λαϊκής συσπείρωσης είναι ένα ψηφοδέλτιο χωρίς σημαντικές διαφορές και εκπλήξεις, το σίγουρο είναι πως θα λείψει από το νέο δημοτικό συμβούλιο η παρουσία του κ Κούτση. Ο Ηλίας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες τοποθετήσεις με την μορφή προτάσεων, όσων αφορά την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
Για το ψηφοδέλτιο της καινούργιας δημοτικής παράταξης “ΝΑΙ”, θα ξεκινήσω την αναφορά μου απ τον επικεφαλής της κ Ντανη Αθανάσιο, τον όποιο γνωρίζω και προσωπικά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί και άριστο επιστήμονα, του οποίου εύχομαι να έχει υγεία και να κάνει ένα πάρα πολύ καλό αγώνα… Όσον αφορά δε το ψηφοδέλτιο του, είναι καθαρά ένα δημιούργημα των επαναλαμβανόμενων συνεδριάσεων των θεσμικών οργάνων της Ν.Δ το οποίο στην πορεία πλαισιώθηκε από πολίτες όλων των ηλικιακών και επαγγελματικών ομάδων, το κατά πόσο είναι πετυχημένο και νικηφόρο, θα φανεί στις 8 Οκτωβρίου το βράδυ.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος

Όπως ανέφερα και πριν στην βελτίωση της εικόνας του δήμου μας και της τουριστικής τού προβολής και ανάπτυξης.

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Εμείς ως δημοτική αρχή αυτά τά τέσσερα χρόνια είχαμε μια άριστη συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας.
Θεωρούμε πως ο 1ος και ο 2ος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης λειτουργούν πάντα συνεργασιακά κι όχι συγκρουσιακά. Οποιαδήποτε παρέμβαση γινόταν στο δήμο μας από την πλευρά της περιφέρειας, ήταν πάντα κατά υπόδειξη και σε γνώση της δημοτικής αρχής.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου

Νίκη της δημοτικής παράταξης ΔΗΜ.Ο.Σ. του Γιάννη Καραγιάννη για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Επικράτηση του συνδυασμού τού περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμανη.




In this article

Join the Conversation