Την στήριξη Ιερώνυμου για την Μητρόπολη Παραμυθιάς, φέρεται να έχει ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Εχει εκδηλώσει και παλαιότερα το ενδιαφέρον του για την ιστορική Μητρόπολή μας

Ο 70χρονος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος που προβάλλεται ως πιθανή υποψηφιότητα, φέρεται να έχει την στήριξη του Αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου για την Μητρόπολη Παραμυθιάς

Ο κ. Θεόκλητος υπήρξε υποψήφιος και για την πλήρωση κενών θέσεων σε άλλες Μητροπόλεις (σε Κομοτηνή και Λαγκαδά), ενώ εχει εκδηλώσει και παλαιοτέρα το ενδιαφέρον του για την ιστορική Μητρόπολή μας.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος (κατά κόσμον Θεόδωρος Κουμαριανός), γεννήθηκε στον Βόλο το 1953 και πριν την Μητροπολη Βρεσθένης εχει διατελέσει Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σπούδασε αρχικά στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Στην συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Εκλέχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1999 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Παραιτήθηκε την 1η Μαρτίου 2005. Στις αρχές του 2006, έλαβε τον τιμιτικό τίτλο του Μητροπολίτη Βρεσθένης.



In this article

Join the Conversation